CHP'liler Karaoğlan'ı andı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, 5 Kasım 2006'da hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi 3 Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i andı.

Çerkezköy 6.11.2014 15:59:00 0
CHP

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Kadın ve gençlik kolları tarafından hazırlanan ve Kadın Kolları Üyesi Ebru Alaca tarafından okunan açıklamada,  Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciasına da gönderme yapıldı. Bülent  Ecevit’in başbakanlığı döneminde yaşanan maden faciasının anımsatıldığı açıklamada “Bir maden kazası olmuştu. Evindeydi. Haberi duyar duymaz sefer tasına yemeğini koydu ve makam aracına binerek kazanın olduğu madene doğru yola çıktı. Yol uzundu. Şartlar zordu. Umursamadı ve kazadan saatler sonra kazanın olduğu madene ulaştı” denildi.

 

 

BİR DAHA ÖYLE BİR BAŞBAKAN GÖRÜLMEDİ

Dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in madenci kıyafeti giyerek kurtarma çalışmalarına destek olduğu belirtilen açıklamada “4 gün o madende sıradan işçilerin yanında gönüllü olarak çalıştı. Çalışma bittikten sonra madende kaldığı 4 günü mazeret izni olarak gösterip maaşından düşürttü. Türkiye bir daha o kadar ‘uzun’ bir başbakan görmedi” ifadelerine yer verildi.

 

HALKÇILIK O’NUN YAŞAM BİÇİMİYDİ

 

Bülent Ecevit’in her platformda savunduğu esasların başında halkçılık ve işçi haklarının geldiğini belirtildi. Türk siyasi tarihinde değişik alanlarda vermiş olduğu mücadelenin, O’nu bugünlere unutulmaz bir lider olarak taşıdığını belirten CHP’liler “Halkçılık O’nun yaşam biçimiydi. Halkın desteği alınmadan lider olunmayacağını her defasında anlatan büyük bir siyaset ustasıydı. Sendikalar konusunda vermiş olduğu mücadele nedeniyle Türk halkı O’nu işçi babası olarak bağrına bastı. 3.genel başkanımız, başbakanımız, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10