Belediye 43 milyon TL borcunu yapılandırdı

Golden Palas Otel'de önceki gün saat 19.00'da düzenlenen yemekte muhtarları ağırlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çalışmalarla ilgilide muhtarları bilgilendirdi.

Çerkezköy 6.11.2014 17:55:00 0
Belediye 43 milyon TL borcunu yapılandırdı

BELEDİYENİN ALACAKLARI YAPILANDIRILDI

10 mahalle muhtarının yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün de katıldığı yemekte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Torba Yasa kapsamında belediyenin alacakları yapılandırıldı” dedi. Şimdiye kadar toplam 848 kişinin yapılandırma için müracaat ettiğini ifade eden Akay  1 milyon 14 bin TL olan belediye alacaklarından 144 bin TL’sinin tahsil edildiğini, kalan 869 bin TL’nin ise taksitlendirildiğini belirtti.

72 AY VADELİ

Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi’nin Vergi Dairesi’ne, SSK’ya, Emekli Sandığı’na ve Trakya Kalkınma Ajansı’na toplam 43 milyon TL borcu var. Bu borç da yapılandırıldı” dedi. Bu borçların 27 milyon 500 bin TL’sinin ana para borç, kalan 15 milyon 500 bin TL’nin ise faiz borcu olduğunu ifade eden Akay “Biz borcumuzu ayda 600 bin TL ile 72 ay vadeli şekilde yapılandırdık” dedi.

12 CADDE VE 51 SOKAKTA ÇALIŞMA YAPILDI

Ekim 2020’ye kadar borcu ödeyeceklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yapılandırmanın bize tek faydası borcumuzu 72 ay vadeli yapmasıdır. Bunun dışında ödeyeceğimiz faiz tutarında bir değişiklik yok” dedi. Yemekte muhtarlar da mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli’nin yolların bozuk olmasından şikayet etmesi üzerine konuşan Başkan Akay “Kızılpınar’da toplam 20 cadde ve 287 sokak var. Caddelerimizin 12’sinde ve sokaklarımızın 51’inde yol çalışmalarını tamamladık” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ KIZILPINAR

Büyükşehirden 1 milyon TL’lik asfalt aldıklarını ifade eden Akay, bunun dışında belediye olarak ihaleye çıktıklarını, 30 gün boyunca yoğun bir çalışma içinde olacaklarını söyledi. Çerkezköy’ün birçok noktasında yol çalışması yapılması gerektiğini, fakat önceliğin Kızılpınar olduğunu ifade eden Başkan Vahap Akay “Kapaklı Belediyesi’ne Büyükşehir’den 35 milyon TL’lik yatırım sözü verildi. Çerkezköy Belediyesi olarak, bizim de Büyükşehirden taleplerimiz olacak” dedi.

TÜM SORUNLAR İÇİN PROJE HAZIRLANACAK

Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Rekreasyon projelerinin olduğunu söyleyen Akay, Astsubay Lojmanları konusunda da olumsuz gelişmeler olduğunu, tüm sorunları çözüp projeleri hazırlayıp Büyükşehire sunacaklarını söyledi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10