Atamızı özlemle andık

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 76. yılında Tekirdağ'da düzenlenen törenle anıldı.

Tekirdağ 10.11.2014 21:50:00 0
Atamızı özlemle andık

KENTTE HAYAT DURDU

Anma programı Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği saat 9.05'te kentte hayat durdu. Sirenin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

 

 

SİYASİ ANLAMDA DA BİR LİDERDİ

Valilik önündeki programın ardından anma töreni Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, törende yaptığı konuşmada Atatürk’ün devlet adamı kişiliği hakkında bilgi verdi. Atatürk’ün sadece askeri bir lider değil siyasi anlamda da bir lider olduğunu ifade eden Büyükçelik “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başarıları ve hizmetleri ile sadece tarihimizi şekillendirmekle kalmamış dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Askeri dehası olağanüstü devlet adamlığı ile liderliğini dünyaya ispatlamıştır” dedi.

 

 

ESARET ALTINDAKİ MİLLETLERE DE ÖRNEK OLDU

Atatürk’ün önderlik yaptığı bağımsızlık mücadelesi ile esaret altındaki milletlere de örnek olduğunu ifade eden Büyükçelik, “Çalışmayan milletler istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mesajı doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ülkesi oluncaya kadar var gücümüzle çalışmalıyız. Cumhuriyetimizi gelecek nesillerle müreffeh bir hale getirmeliyiz" dedi.

 

 

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Konuşmanın ardından program, Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin düzenlediği Kurtuluş Savaşı canlandırması, kısa film gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi. Anma programına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

ÇORLU’DA DA ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Çorlu’da da törenlerle anıldı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkan Vekili Sevil Aksoy, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

Törende, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenk sunumunun ardından anma programı Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nin Memduh Şevket Esendal Tiyatro salonunda düzenlediği etkinlik ile devam etti.

 

 

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Ata’nın ölümünün 76. yılında Hayrabolu’da düzenlenen törenler de hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı'nda başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında araçlar korna ve sirenlerini çaldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak göndere Türk Bayrağı çekildi ve bayrak yarıya indirildi.

 

 

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde de anma töreni yapıldı.  Saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalması ile Ulu Önder Atatürk'ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi.

 

 

ÇELENK SUNULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda da bir ilk yaşandı. Ulu önder Atatürk'ün 76. ölüm yıldönümü münasebetiyle Malkara yolu üzerinde eski Köy Hizmetleri ve eski kapanan İl Özel İdaresi binasında faaliyetlerini sürdüren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktay Çolpan'ın talimatı güvenlik görevlisi Mustafa Bora ve Orhan Güneş'in girişimleriyle kırk yıl aradan sonra bir ilke imza atıldı. Tüm personelin katıldığı törende Atatürk büstüne çelenk konuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

 

 

ÖZLEMLE ANILDI

Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi’nde de  anıldı. Sabah anıta çelenk konulmasının ardından 09:05’de sirenlerle saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirildi. Sabah Cumhuriyet meydanında gerçekleşen anma töreninin ardından Opet Anadulu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Eğitimi Merkezi’nde program düzenlendi.

 

 

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER

Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konseri sunan öğrencilerin özellikle Gazi Mustafa Kemal’ın son günlerinin anlatıldığı gösteri gözyaşlarıyla izlendi. Atatürk’ün anma törenlerine Kaymakam Adil Karataş, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Erkan Yasan, Belediye Başkanı İbrahim Uyan daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10