Türkiye ile ticari ortaklık yapmak istiyoruz

Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae Dong Jeon, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Jeon, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Ba?

Tekirdağ 12.11.2014 11:20:00 0
Türkiye ile ticari ortaklık yapmak istiyoruz

İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Türkiye ile ticari ortaklık yapmak istediklerini ifade eden Başkonsolos Öeon, “Önümüzdeki aylarda daha somut projeler için tekrardan sizleri ziyaret etmek istiyoruz. Odanızın üyeleri ile Güney Kore – Türkiye ticari ilişkilerin gelişmesi için işbirliği yapmaya hazırız” dedi. Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da Tekirdağ ve oda hakkında bilgi verdi.

AKTİF ROL OYNAYAN BİR KURUM

Tekirdağ TSO’nun 1925 yılında kurulmuş bölgenin ticari ve sosyal gelişimi ile ilgili aktif rol oynayan bir kurum olduğunu ifade eden Günay “13 meslek grubumuzda 140 farklı iş kolunda, 6000 civarında hizmet, üretim ve ticaret yapan kayıtlı üyelerimiz bulunuyor. Tekirdağ incelendiğinde sanayi, ticaret, tarım ve lojistik alanlarda ön plana çıkıyor. Ülke genelindeki istatistiki verilerde 81 il bazında ilk 10 il içinde yer alan ilimizde aynı zamanda 13 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1 Avrupa Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Buralarda 1700 civarında ulusal ve uluslararası sanayi kuruluşları faaliyet göstermektedir. Tekstil, deri, cam, metal, elektrik, elektronik, beyaz eşya, ilaç ve daha birçok alanda dünyaca ünlü markalara üretim yapan firmalar bulunuyor” dedi.

DESTEK OLACAĞIZ

Tekirdağ’ın İstanbul’a ve Avrupa’ya yakın kent olması ile birlikte lojistik anlamda bütün enstrümanlara sahip olan bir kent olduğunu ifade eden Günay “Deniz, hava, tren ve kara yollarımız ön planda ve özel bir lokasyona sahibiz. Esas hedefimiz şehrin altyapı ve ulaşım enstrümanlarını üreticilerimizle buluşturup dünya ile rekabette avantajlı olmayı hedefliyor, kent merkezinde ticareti hacimsel olarak geliştirmek ve büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Tekirdağ’ı çok beğendiklerini ve Tekirdağ TSO’yu ziyaret ettikleri için memnun olduklarını ifade eden Başkonsolos Jeon, “Tekirdağ gelecekte daha da kalkınacak bir şehir olduğu için Tekirdağ’ı, sizleri ziyaret etmek istedik” dedi. Güney Kore’de GDO’lu ürünlerin üretimi ve satışı serbest olduğundan dolayı Başkonsolos Jeon, “Trakya’da üretilen tarımsal ürünlerinizi Kore’ye satın, bölgesel işbirliği için bizler destek olmaya hazırız” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10