17 polisin tamamı serbest!

İki gün önce sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alınan 17 polisin 17'si de savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.

14.11.2014 11:02:00 0
17 polisin tamamı serbest!

İstanbul merkezli emniyet mensuplarına yönelik yasa dışı dinlemelere ilişkin başlatılan operasyonla gözaltına alınan 17 istihbaratçıdan 8’i dün akşam saat 22.00 sıralarında savcılık sorgusunun ardından serbest kalmıştı. Diğer polisler hakkındaki karar ise sabah saatlerinde verildi.

ÖNCE 8 POLİS BIRAKILDI

Önceki gün Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 7 ilde 17 kişiye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 polis dün adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusu tamamlanan polislerden Ünal Yıldırım, Osman Duru, Burhan Akyüz, Çetin Onaran, Yusuf Engin Güngör, Onur Topal, Barış Doğrul ve Hüseyin Kütükoğlu akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

SONRA TAMAMI SERBEST KALDI

Serbest kalan polisler, kendilerini bekleyen aileleri ve arkadaşları eşliğinde adliyeden ayrılırken, adliye önündeki bekleyiş sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Sabah saat 09.00 sıralarında ise mahkeme diğer 9 polisi de serbest bıraktı. Böylece 17 Aralık operasyonu kapsamında 17 emniyetçinin göz altına alındığı olayda polislerin tamamı serbest kaldı.

İSTANBUL TALİMATI ELEŞTİRİLMİŞTİ

İstanbul’da görevli Savcı Okan Özsoy’un verdiği talimatla  Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Emniyeti’nde çalışmış ancak daha sonra çeşitli illere tayin edilen 17 polis gözaltına alınmıştı. Hukukçular savcıların başka şehirlerde işlem yapamayacağı yönünde açıklamalar yapmıştı.

İSTİHBARAT ESKİ MÜDÜRÜ SEYFİ DE SERBEST KALDI

17 polise karşı yapılan operasyon kapsamında İstanbul Emniyeti’ne giderek teslim olan dönemin Tekirdağ İstihbarat Şubesi eski müdürü Halil Hilal Seyfi de serbest kaldı. Seyfi, teslim olmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 bin tane numara dinlemişim. Benim karşıma 30 tane numara çıkarmışlar. Diyorlar ki, ‘Sen bu 30 numarayı niye dinledin?’ Bakın yasa dışı dinleme değil. Bu 30 numaranın 24 tanesi Çerkezköy Belediyesi’yle alakalı yolsuzluk dosyası" diyerek kendini savunmuştu.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10