Öğrencilerden anlamlı proje

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi lösemim hastalığına dikkat çekmek amacıyla "Lösemiye Karşı Kardeşçe" projesini hayata geçirdi.

Kapaklı 14.11.2014 17:27:00 0
Öğrencilerden anlamlı proje

LÖSEMİYE KARŞI KARDEŞÇE

Proje ile öğrencilerin lösemi hastalığına karşı bilinçlendirilmesi ve halkın dikkatinin bu konuya çekilmesi amaçlanıyor. Proje ile ilgili bilgi veren Kapaklı Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, “Lösemiye karşı kardeşçe adlı bir proje başlattık. Proje kapsamında belirlenen bir gün içinde öğrencilerin tamamına eş zamanlı olarak ‘Lösemi’ konulu eğitim veriyoruz” dedi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN SESLENDİRECEKLER

Bunların dışında öğrencilerin ‘Lösemili Kardeşe Mektup’ etkinliği kapsamında lösemili kardeşleri için mektup yazdığını söyleyen Yüksel “Lösemiye Karşı Kardeşçe projesi çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Önümüzdeki günlerde okul koromuz tarafından lösemili çocuklar için bir şarkı seslendirilecek” dedi.

GÜVERCİNİ HEP BİRLİKTE BOYADILAR

Öğrencilerin yazdığı lösemi konulu şiirler ve yaptıkları resimlerin de okulda sergileneceğini ifade eden Yüksel “Projede planlanan etkinliklerden bir diğeri ise ‘Kardeşlik Resmi’ adlı etkinlik oldu. Bu etkinlik kapsamında okuldaki tüm öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde aynı anda 43 adet resim yaptık. Öğrencilerimiz lösemiye dikkat çekmek amacıyla ağzında kurdele tutan bir güvercin resmini hep birlikte boyadılar” bilgisini verdi.

TEBRİK ETTİ

İlçede eğitim çalışmalarını yakından takip eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, twitter hesabından yayınladığı mesajda Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini toplumsal konulara hassasiyetlerinden dolayı tebrik ederek, bu sinerjinin okulun her alandaki başarısında kendini göstereceğini umduğunu ve bunu beklediğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10