Başkan Akay'dan şehit ailesine anlamlı ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Temsilcisi Hasan Hüseyin Y

Çerkezköy 15.11.2014 19:53:00 0
Başkan Akay

“TOPLUMUN HASSASİYETİ VAR”

Şehit Dinçer Ersoy’u şehit oluşunun ikinci yılında rahmetle andıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Dinçer Ersoy kardeşimiz nur içinde yatsın. Oğlunuzun şehit olması size acı veriyor. Ama milletimizin bu konuda çok ciddi hassasiyeti var. Toplumumuzun şehit ailelerine ve yakınlarına karşı da hassasiyetleri çok büyük. Bu hassasiyetleri sizlerin yükünü de azaltıyor. Şehit kardeşimizi şehit oluşunun ikinci yılında anmak istedik ve sizlere ziyaret gerçekleştirmek istedik” dedi.

ATATÜRK’Ü ÇOK SEVİYORDU

Şehit annesi Nilüfer Ersoy da zamanın çok çabuk geçtiğini ifade ederek “Sağ olsun dostlarımız, vatandaşlarımız, askerlerimiz, devletimiz yaptıkları ile bir nebze de olsa acımızı hafifletiyorlar. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Oğlum Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyordu. Onun da ölüm yıl dönümünde şehit oldu” dedi.

 

 

“BU ODA BENİM AĞLAMA DUVARIM DEĞİL”

Aileye başsağlığı ve sabır dileyen Akay ve partililer şehit Ersoy'un anısını yaşatmak için düzenlenen odayı da gezdi. Şehit oğlunun odasını müzeye çevirme fikrinin kendisine ait olduğunu ve bundan dolayı da son derece mutlu olduğunu kaydeden anne Nilüfer Hatun Ersoy, “Oğlum benim için hala bu odada yaşıyor. Şehitlik mertebesine ulaşarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşattı. Kendimi toplamaya başladığım andan itibaren oğluma ait ne varsa hepsini bir araya getirdim ve odasını eşimin de yardımıyla adeta müze haline çevirdim. Oğlumun odasına girdiğimde kendisiyle konuşuyorum ve huzur buluyorum. Bu oda benim ağlama duvarım değil, göğsümü kabartan eşsiz bir mekandır” dedi.

ANILARINI PAYLAŞTI

Anne Nilüfer Hatun Ersoy, 10 Kasım 2012 yılında Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba ocağındaki odasında, kendisine ait olan saat, bileklik, yüzük, telefon kişisel bakım eşyaları, not defterleri, vatani görevi sırasında aldığı taktirname ve başarı belgeleri, kamuflaj ile botları, 9 haftalıktan şehit düştüğü ana kadar olan resimleri, askere ve uzmanlık görevine giderken omzuna bağladığı ay yıldız işlemleri çemberi ve daha birçok anıyı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir ve partililer ile paylaştı.

DUYGULU ANLAR YAŞADILAR

Odayı gezen ve zaman zaman duygusal anlar yaşayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şehit Dinçer Ersoy’un odasında bulunan anı defterine de duygularını yazdı.

Çerkezköy Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10