Çanakkale'ye giden 15'lilerin anaları yok muydu?

Büyük Birlik Partisi'nde Çerkezköy İlçe Kongresi'nin ardından Pazar günü de Kapaklı İlçe Kongresi yapıldı.

Kapaklı 17.11.2014 14:30:00 0
Çanakkale

KESİN BÜTÇE 15 BİN TL

Pınar Bulvarı’ndaki parti binasında Pazar günü saat 10.00’da yapılan kongreye Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın yanı sıra, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut ve çok sayıda partili katıldı. Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ardından 2014 Yılı kesin Bütçesi’nin görüşülürken, 15 bin TL olarak belirlenen kesin bütçe oy birliği ile karara bağlandı.  2015 yılı tahmini bütçesi de 20 bin TL olarak öngörüldü.

ANLAMAK İÇİN İLLA YAŞAMAK GEREKMEZ

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, kongrede yaptığı konuşmada Kapaklı’nın çok yeni bir ilçe olduğunu anımsattı. Kendileri gibi, hazineden herhangi bir almadan, arkasına holdingleri ya da uluslar arası güçleri almadan, sadece mensuplarının çoluk çocuklarının rızıklarından kestiği paralarla siyaset yapan bir partinin, Kapaklı gibi yeni bir ilçede teşkilat açmasının çok önemli olduğunu ifade eden Karacan, “Bu dava hor, bu dava büyük, bu dava öksüzdür. Bu davanın kıymetini bilen bilir. Bu davaya sahip çıkılmazsa neler olacağını bilenler bu davaya sahip çıkar” dedi. Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Balkanlar’da yaşananları örnek veren Karacan, bir şeyi anlamak için illa yaşamak gerekmediğini ifade etti.

PARALARI SALTANATI İÇİN HARCAYAN BİR ZİHNİYET

Büyük Birlik Partisi’nin 1993’te kurulduğunu anımsatan Karacan “Siyasi bir partiyiz. Menfaat grubu değiliz. Zaman zaman çok önemli fonksiyonlar icra ettik. Herkes şunu söylüyor. Bu memleketin iktidardan önce muhalefet problemi var. Kimi kastediyorlar? Mecliste olanları kastediyorlar. Devletin hazinesinden trilyonlarca para alıp gereğini yapmayanları kastediyorlar” dedi. Karacan, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Bir yanda boğazına kadar yolsuzluğa batmış bir iktidar partisi var. Millet nezdinde itibarları kalmamış, millete söyleyecek sözleri kalmamıştır. Geçmiş Devletlerin çöküşlerini incelediğinizde, idarecilerin saltanat sürme hevesleri yüzünden o ülkeler batmıştır” dedi. Bu kadar saray bolluğunda, bu kadar mekan bolluğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 katrilyon 370 trilyon lira harcayarak saray yaptırmasını, 250 odalı rezidans yapmayı planlamasını, eski parayla 1 katrilyon değerinde özel uçak almasını da eleştiren Karacan “Bu millet bu kadar hakareti hak etmiyor. Bir tarafta asgari ücretle hayatını zar zor idame ettiren bir millet var. Diğer tarafta katrilyonlarca parayı saltanatı için harcayan bir zihniyet var” ifadelerini kullandı.

ER YA DA GEÇ HESABINI VERECEKLER

Karacan, hükümet ile terör örgütünün pazarlık yaptığını ile sürerek “Terör örgütü lideriyle işbirliği yapılıyor. Onun talimatlarıyla Türkiye’nin iç ve dış güvenlik meseleleri belirleniyor. Bebek katili Suriye’den daha rahat bir şekilde İmralı’dan örgütü yönetiyor” dedi. “Buna müsaade edenlere yazıklar olsun” diyen Karacan, er veya geç bu yaptıklarının hesabını vereceklerini ifade etti.

HANİ SİLAHLAR BIRAKILACAKTI

 “Hani silahlarını bırakacaklardı, hani Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi yaşayacaklardı?” diye soran Karacan “Bayrağı benim babam mı indiriyor? Sivil Mehmetçiklerin kafasına benim kardaşlarım mı kurşun sıkıyor? Bir an evvel bu aymazlığın bitmesi lazım. Devlete baş kaldıranın başı önüne düşer. Bunun başka yolu yok. Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde peşmerge alkışlar eşliğinde Habur’dan giriyor, şovunu yaparak Aynel Arap’a geçiyor. Biz de buna müsaade ediyoruz” dedi. Terör örgütünün paçavralarının her yerde sallandığını, Türk milletinin de bütün bu olanları seyrettiğini söyleyen Karacan “Neymiş efendim analar ağlamasın. Çanakkale’ye giden 15’lilerin anaları yok muydu? Sarıkamış’ta yazlık esvaplarla 90 bin Mehmetçiğin anası yok muydu? Yemen’dekilerin anası yok muydu? Kıbrıs’a niye çıktık biz? Kıbrıs’a gidenlerin anası yok muydu?” dedi.

GEREKİRSE ANALAR AĞLAYACAK

Vatan için, millet için, bayrak için, ezan için, gerekirse analar ağlayacağını, gerekirse canların verileceğini söyleyen Karacan “Bu ecdadımıza olan borcumuzdur” dedi.

YENİ YÖNETİM

Kongrede seçimlere Cemalettin Farımaz’ın tek listesi ile gidildi. Farımaz başkanlığında oluşan yönetimde Mustafa Öztürk, Serap Uzun, Erol Akın, Davut Teke, Ali Cebeci, İbrahim Yayla, Fatih Diler, Ercan Büyükkoz, Musa Teke ve Safiye Savaş yer alırken, İl Delegeliğine Cemalettin Farımaz, Mustafa Öztürk, Fatih Diler, Hakan Keleş, İbrahim Yayla, Erol Akın, Mustafa Efe, Gülnaz Farımaz, Turan Farımaz, Hanım Farımaz, Serap Uzun, Ali Cebeci, Safiye Savaş, Davut Teke, Mehmet Doğancı, Necmettin Sarı, Abdullah Tanrıverdi, Musa Teke, Hacile Teke ve İsa Teke seçildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10