Projeler tanıtıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen Paylaşım Toplantısı'nda Çerkezköy'de Halk Eğitimi Kampanyası kapsamında yapılan faaliyetler ve kurslar ile Çerkezk

Çerkezköy 18.11.2014 18:22:00 0
Projeler tanıtıldı

BÜYÜK BİR SANAYİ BÖLGESİ

Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’ün yüzlerce fabrikanın, binlerce çalışanın olduğu büyük bir sanayi bölgesi olduğunu ifade ederek “Vatandaşlarımızın meslek edinmeleri, bilgi, beceri kazanmaları, geçimlerini sağlamaları, özellikle fabrikaların ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Kampanyası başlattık. 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hitap edecek, herkesin ihtiyacına, bilgi ve becerisine, hobisine uygun kurslarımız mevcut” dedi. Kubilay, tüm vatandaşları bu kurslara katılmaya davet etti.

İLK DEFA ÇERKEZKÖY’DE AÇILDI

Halk Eğitimi Kampanyası ile ilgili de konuşan Kubilay “Kampanyayı başlattığımızdan beri kursiyer sayısında büyük bir artış var. 31 Ocak itibari ile başlattığımız Halk Eğitim Kampanyası ile 7 bin 899 vatandaşımıza kurs verdik. Türkiye’de olmayan 67 adet kurs bizim girişimlerimiz sonucu Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Modül Sistemine eklenerek ilk defa Çerkezköy’de açıldı” ifadelerini kullandı.

NÜFUS DA ARTIYOR

Çerkezköy’ün nüfusunun her geçen gün arttığını ifade eden Kubilay “Buna bağlı olarak öğrenci sayısı da artıyor. Çoğu okulumuz 2’li eğitim veriyor. Eğitimin kalitesi yüksek olsa bile bu durum eğitimden alınan verimi düşürüyor” dedi. Normal eğitime geçiş ile öğrencilerin sosyal ve kültürel aktivitelere de zaman ayırmalarını istediğini söyleyen Kubilay “Bunun için Çerkezköy’de bütün liselerin bir arada olduğu bir Eğitim Kampüsü Projemiz var. Gerekli izinler alındı, yer tahsisi yapıldı. Eğitim Kampüsünün açılması ile bütün liselerimiz bir arada toplanacak. Böylelikle liselerden boşalan okullarımızda orta öğretim verilerek öğrencilerimiz daha rahat bir ortamda eğitim görecek” dedi. Kubilay, lisede okuyan öğrencilerin de çevrenin olumsuz etkilerinden uzak daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim görmüş olacağını ifade etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10