5 istihbaratçı hakkında yakalama kararı çıktı

İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu kapsamında serbest bırakılan 9 şüpheli polisten 5'i hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Çerkezköy 19.11.2014 09:03:00 0
5 istihbaratçı hakkında yakalama kararı çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Kasım'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 polisten 8'i savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 9'u ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, 9 polisin serbest bırakılmasına karar vermişti. Soruşturmayı yürüten savcılık, 9 şüpheli polisin serbest bırakılmalarına itiraz etmişti.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği yapılan itirazı karara bağlandı. Mahkeme emniyet müdürleri Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi ile şüpheli polisler Fatih Atalay, Ahmet Özdil ve İbrahim Aslan'ın tutuklanmaları için haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

4 ŞÜPHELİ HAKKINDAKİ İTİRAZ REDDEDİLDİ

Karara "haklarında kuvvetli suç şüphesinin bulunması, nitelikli ve çok sayıda suç işlenmesi, verilebilecek cezanın alt ve üst sınırı, kaçma şüphelerinin bulunması, soruşturmanın devam etmesi ve ölçülülük ilkesine uygun haklarında adli kontrol kararının yetersiz kalmasını" gerekçe gösterilirken, diğer 4 şüpheli polis hakkındaki itiraz ise reddedildi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10