Bakan Çavuşoğlu: Kapaklı bizim için çok önemli

Özel helikopterle çeşitli temaslarda bulunmak ve partisinin İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Cumartesi günü Kapaklı'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk ziyaretini Kapaklı

Kapaklı 22.11.2014 15:41:00 0
Bakan Çavuşoğlu: Kapaklı bizim için çok önemli

 

İLK ZİYARET KAYMAKAMLIĞA

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki helikopter alanında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Kapaklı Kaymakamlığı önünde de Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından karşılandı.

 

 

DERSLİK İHTİYACI DA ARTACAK

Kaymakamlık makamında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ilçe ile ilgili brifing veren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu ifade etti. Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden biri olduklarını söyleyen Gürbüz, yeni ilçe olması nedeniyle birçok eksiğin de olduğunu belirtti. Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfusun 150 bini aşacağını tahmin ettiklerini belirten Gürbüz, artan nüfusla birlikte 10 yıl sonraki derslik ihtiyacının da 800 derslik olacağını ifade etti.

 

 

HASTANE İHTİYACINI GÜNDEME GETİRDİ

Önümüzdeki 10 yıl için 500 derslik daha yapılması gerektiğini söyleyen Gürbüz, sağlık hizmetleri ile ilgili de konuştu. Sağlık hizmetlerinin Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin 50 yataklı ek binasında yürütülmeye çalışıldığını söyleyen Gürbüz, ilçenin hastane ihtiyacını da gündeme getirdi. İlçenin spor salonu ve kültür merkezine de ihtiyacının olduğunu söyleyen Gürbüz kaymakamlığın da kiralık olan bu binada hizmet vermeye çalıştığını ifade ederek “En kısa sürede kendi binamıza taşınmak ve ilçe müdürlüklerimizin kendi yerlerinde hizmet verir hale gelmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

 

 

EKSİKLERİN TAMAMLANACAĞINA İNANIYORUZ

Kaymakamlık binası konusunda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın kendilerine büyük desteğinin olduğunu söyleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçedeki eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanacağına inandığını söyledi.

 

 

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Diş İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Kapaklı’nın kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kapaklı’nın sanayi nedeniyle göç alarak hızlı bir şekilde geliştiğini ifade eden Çavuşoğlu “Yeni ilçe olması nedeniyle eksikliklerinin olması gayet normal. Fakat bu eksikliklerin giderilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Sağlık alanındaki yatırımların da eksiksiz yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu “Çünkü Edirneli olan Sağlık Bakanımız bölgeye büyük önem veriyor. Eğitim alanındaki eksiklikleri de gerek biz devlet olarak yapacağımız yatırımlarla gerekse sizlerin burada harekete geçireceğiniz hayırsever vatandaşlarla okullar yaparak gidereceğiz” dedi. Çavuşoğlu, Hükümet Konağı ve diğer yatırımların da hızlı bir şekilde geleceğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL – Hande DEMİREL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10