Çavuşoğlu ''Türkiye'ye en iyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakışır''

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatının 1.Olağan Kongresi Cumartesi günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımı ile yapıldı.

Kapaklı 22.11.2014 16:09:00 0
Çavuşoğlu

MİLLET NE DERSE O OLUR

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yapılan kongrede Divan Kurulu Başkanlığı’na Hakan Sıral seçilirken, Divan Kurulu üyeliklerine ise Sevgi Aksoy, Nezahat Erdoğan, Sevilay Gül ve Şakir Demirel seçildi.  Kongrede konuşan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “AK Parti’den önce ‘Biz ne dersek o olur’ cümlesi hakimdi. Biz bunu değiştirdik. ‘Millet ne derse o olur’ dedik” ifadelerini kullandı. Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığını anımsatan Yemişçi, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde yollarına devam ettiğini, bu ülkenin büyük Türkiye olarak yoluna devam edeceğini ifade etti.

YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPILACAK

Büyükşehir kanunu çıkarken vatandaşların taleplerini dinlediklerini ifade eden Yemişçi “Büyükşehir Yasası ile Kapaklı ilçe oldu. Bunu hak ediyordu. Tekirdağ’ın en önemli ilçesi olma yolunda bir yığın eksiği var” dedi. Kapaklı’nın kamu yatırımları anlamında birçok eksiğinin olduğunu söyleyen Yemişçi “Kapaklı’da yapılması gereken ne varsa yapılacak” dedi. Yemişçi, Kapaklı Hükümet Konağı’nın önümüzdeki ay ihaleye çıkacağı müjdesini de verdi.

AK PARTİ GÜCÜNÜ HALKTAN ALIYOR

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de kongrede yaptığı konuşmada, bu kongrede başarıdaki en büyük payın teşkilatların çalışmaları olduğunu söyledi. Bir siyasi partinin halka ne kadar yakınsa o kadar güçlü olacağını söyleyen Bezgin, AK Parti’nin gücünü halktan alan bir parti olduğunu dile getirdi.

BİZ MİLLETİN PARTİSİYİZ

Listeye giremeyenlerin gönül koymamasını isteyen Bezgin “Biz büyük bir aileyiz. Herkese büyük görev düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir” dedi. AK Parti’nin birilerini bir yerlere götürmek için kurulmuş bir parti olmadığını kaydeden Bezgin “Biz hizmet partisiyiz. Birlikte el ele vererek Kapaklı’yı en güzel yerlere taşıyacağız” dedi. Mutafa Kemal Atatürk’ün “Ülkesini en çok seven ülkesi için en çok çalışandır” sözünü de anımsatan Bezgin, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ve Kapaklı’yı ak iktidarla buluşturacaklarını söyledi. AK Parti’nin en büyük çabasının tek bayrak, tek millet ve tek devlet olduğunu söyleyen Bezgin, partililere düşenin çizilen rotadan ayrılmamak olduğunu söyledi.

KAPAKLI’YI ERDOĞAN İLÇE YAPTI

AK Partili Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da Kapaklı’ya önem verdiklerini dile getirdi. Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilçeye gelişinin de bunun en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Akbulut, “Ancak Kapaklı’da hala bazı bilgi kirlilikleri var. Kapaklı’yı kim ilçe yaptı? Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Kapaklı’ya kim hizmet ediyor? Recep Tayyip Erdoğan. Kapaklı genel seçimlerde AK Parti’ye büyük destek verdi. Birinci parti olduk. Mahalli seçimlerde arzu ettiğimiz sonucu alamadık” diye konuştu. 

MECLİS İZİN VERMİYORSA, BAKANLIK HAREKETE GEÇEMEZ

‘Büyükyoncalı, Kapaklı’ya bağlanmak istiyor, fakat milletvekilleri engelledi’ şeklindeki söylentilerle ilgili de konuşan Akbulut “Külliyen yalan. Bu konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin görevidir. Bu dedikoduyu çıkaranlar Büyükşehir Meclis kararını görsünler. Yanlış bilgilerle halkımız yanıltılıyor. Meclis izin vermiyorsa Bakanlık harekete geçemez” dedi.

BUGÜNÜ İYİ ANLAMAK İÇİN GEÇMİŞİ İYİ BİLMELİYİZ

Tekirdağ Koordinatörü ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da partinin kongrelerinin bayram havasında gerçekleştirildiğini söyledi. AK Parti’nin milletin desteği ile geldiğini söyleyen Can “Bugünü iyi anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekiyor. Bu milletin çektiği cefaları unutmadık ama yapığımız hizmetlerle milletimize o günleri unutturduk” dedi. AK Parti’nin, Türkiye için hizmeti temsil ettiğini belirten Can, “Tekirdağ’da yaptıklarımızı gölgelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dedikodulara birlik beraberlik ile cevap vereceğiz. Gücümüze güç katarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

DİNAMİK BİR BÖLGEDE YAŞIYORUZ

Kongrede konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ise kadroları tazeleyerek 2015 seçimleri için canla başla çalışıp en iyi sonucu almak için çalışacaklarını dile getirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da felsefelerinin ‘durmak yok yola devam’ felsefesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin dinamik bir bölge olduğunu ifade eden Çavuşoğlu “Bölgemizde yaşanan sorunlar, bizim dünyanın başka yerlerinde yaşanan gelişmelere duyarsız kalmamızı gerektirmez” dedi. Önümüzdeki yıl G-20’nin dönem başkanlığını alacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, 2015’te de Antalya’da G-20 zirvesini yapacaklarını söyledi.

KAPAKLI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR İLÇE

Dünyanın neresinde Türkiye için bir fırsat varsa oraya gittiklerini söyleyen Çavuşoğlu “Kapaklı yeni bir ilçe ama bizim için çok önemli bir ilçedir” dedi. Yeni kurulan büyükşehirlerle güçlü Türkiye’yi daha da güçlü yapabilmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu “Kapaklı dinamik nüfusu, çalışkanlığı ve sanayisi ile sadece Tekirdağ değil ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bundan büyük mutluluk duydum” dedi.

 

 

HER ÜLKEYE BÜYÜKELÇİLİK AÇACAĞIZ

Yeni pazarlar açabilmek için dünyayı dolaştıklarını ifade eden Çavuşoğlu “İnşallah her ülkeye büyükelçilikler açacağız. Sanayicilerimiz bütün Afrika ülkelerine ihracat yapabilecek” dedi. Bölgelere, kendilerin verilen oy oranına göre bakmadıklarını, tüm bölgelere aynı gözle baktıklarını ve hepsinin çaba sarf etmesi için çalıştıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu “Biz bir aileyiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın” dedi.

DÜNYADAKİ GELİŞMELER DE OLDUKÇA DİNAMİK

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu, CHP’yi MİT’in karıştırdığını söylüyor. Sizi karıştırmak için dışarıdan bir şeye ihtiyaç var mı?” dedi. Çavuşoğlu, dünyadaki gelişmelerin de oldukça dinamik olduğunu belirtti. Suriye ve Irak’taki gelişmelerin kendilerini doğrudan ilgilendirdiğini söyleyen Çavuşoğlu “4 sene önce Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerin nelere yol açabileceğini, dengeleri bozabileceğini anlatmıştı. Bizim 4 yıldır anlatmaya çalıştıklarımızı müttefiklerimiz daha yeni anlamaya başladı” dedi. Bölge ile ilgili bir çıkarlarının olmadığını Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı kardeşimizi barındırıyoruz. Onlara kapılarımızla birlikte gönüllerimizi açtık. 12 sene önceki Türkiye bu insanları barındırabilir miydi? 4 sene önce bizim politikamıza yanlış diyenler bugün bizden özür diliyor. 4 sene önce Esad gitseydi bu insanlar ölür müydü?”

 

 

PARAMIZ DA VAR İMKANIMIZ DA

Bakan Çavuşoğlu, 79 yılda yapılanların kat kat fazlasının AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı için yaptırılan Ak Saray konusunda yapılan eleştirilere de “Şimdi de Saray’a taktılar. AK Saray diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor mu? Neymiş efendim Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayıymış. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyamamışsınız. O lüks düşkünü değil. Aldığımız uçağa taktılar. Uçak alırız. Gerekirse bir uçak daha alırız. Paramız da var imkanımız da var. Siz büyük Türkiye’ye bunu mu reva görüyorsunuz? Türkiye’ye en iyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakışır” sözleri ile cevap verdi. 

BİRLİKTE OKULLAR YAPACAĞIZ

Türkiye’nin ve dünyanın AK Parti’ye ihtiyacının olduğunu ileri süren Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Bu anlayış içinde daha çok çalışacağız. Partimizin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan burayı ilçe yaptı. Bize düşen de ihtiyaçlarınızı karşılamaktır” dedi. Kapaklı Hükümet Konağı ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağını söyleyen Çavuşoğlu “Burada sadece hükümet konağı değil, okul ihtiyaçları da var. Birlikte okullar yapacağız. Devlet ve hayırsever vatandaşlar el ele vererek eğitim alanındaki eksiklikleri gidereceğiz” dedi.

 

 

OKUL İÇİN HARCANAN PARA VERGİDEN DÜŞECEK

Okul için harcanan her bir kuruşun, ödenecek vergilerden yüzde 100 düşeceğinin de teminatını veren Çavuşoğlu “Devletimiz de gereken desteği verecek” dedi. Kapaklı’nın hastane ihtiyacı ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu Edirneli olan Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’nun bölgeye büyük önem verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, “100 yataklı falan değil. Daha büyük düşünelim en iyisini yapalım” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Faaliyet raporları ve 2013 kesin bütçesinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Salih Bezgin AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetimde de Ercan Üçel, Hamit Oral, Kemal Özel, Bülent Çiftci, Süleyman Saydam, Harun Cihan, İlhami Özkan, Mehmet Aymak, Erol Gürsoy, Reşat Ünlü, Hüseyin Şenses, Mecnun Kaynarpunar, H. İbrahim Demirel, Barış Sürücü, Sefer Demir, Naciye Bozkurt, Tarkan Mehmedoğlu, Kahraman Yelyudan, Murat Eviş, Melek Sarıtaş, Ayhan Özkan, Tamer Aşık, Nurten Pandir ve Metin Kanat yer aldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL – Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10