Yabancı öğrenciler uyum programına alındı

Namık Kemal Üniversitesi'nde uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla oryantasyon prog

Tekirdağ 24.11.2014 17:03:00 0
Yabancı öğrenciler uyum programına alındı

DAHA DİNAMİK BİR YAPISI VAR

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Üniversitenin tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek,  2006’da kurulmuş olmasına rağmen üniversitenin diğer üniversitelere oranla daha dinamik bir yapısının olduğunu, bu yapıya yabancı uyruklu öğrencilerin de eklenmesiyle birlikte evrensel bir kurum olma yolunda başarılı adımlar atıldığını ifade etti.

NAMIK KEMAL EVİNİ DE GEZDİLER

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemizde her yıl uluslar arası sayımız artıyor. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Her yıl düzenli olarak misafirlerimizle bir araya geliyoruz. Amacımız öğrencilerimizin üniversitemizde iyi bir eğitim almalarını sağlamak” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da, günümüz üniversite yaşamında globalleşmenin pozitif etkileri, uluslararası öğrencilerin ülkelerine Türkiye vizyonunu taşımaktaki önemlerinden bahsetti. Prof. Dr. Şefik Kurultay ise öğrenci arkadaşlıklarının önemi, farklı ülke vatandaşları arası dayanışmaya vurgu yaptı. Öğrenciler, Oryantasyon Programı kapsamında Rakoczi Müzesi, Tekirdağ Müzesi ve Namık Kemal Evi’ni de gezdi.

Çerkezköy Haber  


0282 726 91 91
0282 747 65 10