Bütün önceliğimizi eğitime adadık

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitim öğretime katkıda bulunan hayırseverleri yemekte ağırlarken, konuklarını eşi Füsun Kubilay ile birlikte karşıladı.

Çerkezköy 25.11.2014 17:08:00 0
Bütün önceliğimizi eğitime adadık

EN ESASLI MESELEMİZ EĞİTİM

Dün saat 12.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen yemekte konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, en esaslı meselelerinin eğitim olduğunu vurguladı. Bütün önceliği eğitime adadıklarını ifade eden Kubilay bu doğrultuda ‘Eğitim Kampüsü’ projesini hazırladıklarını anımsattı.

 

 

ÇERKEZKÖY BİR SANAYİ KENTİ

Kubilay, Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğunu ifade etti. İlçede yüzlerce sanayi kuruluşu ve binlerce çalışan olduğunu söyleyen Kubilay “Geçtiğimiz yıl öğrenci nüfusumuz yüzde 12 artmış. Nüfusumuz ise her yıl ortalama yüzde 8 artıyor” dedi. 10 yıl sonraki öğrenci sayısının 60 bin olarak tahmin edildiğini söyleyen Kubilay, hızlı nüfus artışı nedeniyle neredeyse bütün okullarda 2’li öğretim yapıldığını, bunun da eğitimde kaliteyi düşürdüğünü söyledi.

 

 

PROJE İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Eğitim Kampüsü Projesi ile ilgili de bilgiler veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Proje kapsamında Ambardere mevkiinde 135 dönümlük bir alan tahsis edildi. Proje için bize tanınan 2 yıllık süre başladı. Amacımız, ilçemizdeki tüm liseleri bu eğitim kampüsüne taşımak ve liselerden boşalacak binaları da ilkokul ve orta okullarımıza tahsis etmektir. Böylece eğitim öğretim için ilçemizdeki fiziki imkan artacaktır. Okullarımızda 2’li eğitim vermekten kurtulacağız” dedi.

 

 

HER TARAFA ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bölgedeki hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunarak “Bu eğitim kampüsüne 17 ile 39 arası bina yapılabilecek. 14 ay içinde ilk kazmayı vurmamız gerekiyor. Aksi takdirde başa döneriz. Bu da ciddi bir zaman ve emek kaybına neden olacaktır” dedi. Kubilay, bunun olmaması için her tarafa ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

 

 

KALİFİYE ELEMAN İHTİYACINA DA CEVAP VERECEĞİZ

Kalifiye eleman ihtiyacına da dikkat çeken Kaymakam Kubilay “Bölge sanayicisinin en önemli ihtiyaçlarından biri de kalifiye eleman. Başlattığımız halk eğitimi kampanyası ile sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacına da cevap vereceğiz” dedi.

 

 

VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDAKİ KÖPRÜ

Halk eğitimin vatandaş ile devlet arasında köprü olduğunu vurgulayan Kubilay, önümüzdeki yıl en az 500 kurs düzenlemeyi ve 10 bin kursiyere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi binasının da fiziki anlamda yetersiz kaldığını ifade ederek ÇEMYO’dan boşalan binanın iki katının kütüphane, bir katının RAM ve diğer katının da Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılacağını ifade etti.

 

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

Kaymakam Kubilay, konuşmasının ardından ilçede eğitim-öğretime katkı veren hayırsever vatandaşlara birer plaket vererek teşekkür etti. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Bony Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Narin Tekstil Fabrika Müdürü İbrahim Erdem Arman, Tekstil Vakfı Başkanı Zeynep Vural ve Ergun Gabralı katıldı. 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10