Çevremizi dünden daha çok korumalıyız

Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen "Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım YÃ

Tekirdağ 27.11.2014 11:26:00 0
Çevremizi dünden daha çok korumalıyız

EN ÇOK BİLİM ADAMLARINA İHTİYAÇ VAR

Proje kapsamında, projenin amaçlarını ve projeden elde edilen sonuçları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 8 tane toplantı düzenleneceği ifade edildi. Önceki gün 2.’si düzenlenen toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaraslan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TURMEPA Genel Müdür Yrd. Mine Göknar, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu “Projenin temel hedefi bilimsel. Çevremizi daha düzgün bir şekilde koruyabilmek için en çok bilim adamlarına ihtiyacımız var.  Çevreyle ilgili çok çeşitli sorunlar mevcut. Bu konuda üniversitelere ve bizlere büyük görevler düşüyor. Dünden daha çok, bugün çevremizi korumamız gerekiyor” dedi.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Ortak Araştırma Koordinatörü ve NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu da proje hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin amacının ‘Karadeniz Havzası’ndaki bölgelerin daha güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomik ve sosyal kalkınma gerçekleştirmesine katkıda bulunmak’ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Konukcu “Karadeniz Ortak Operasyonel Programı kapsamında üç öncelik ve bir teknik yardım bileşeni var” dedi.

PROJENİN HEDEFLERİ

Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli (ILMM-BSE) Projesinin genel amacının “Karadeniz deltalarında sürdürülebilir arazi kullanımının sağlanmasına yönelik, yönetim araçlarının oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fatih Konukcu “Projenin hedefleri arasında Avrupa’da yapılmış mevcut araştırma ve uygulamaları içeren entegre bir veri tabanı sistemi kurmak, hedeflenen deltalarda veya havzalarda arazi yönetimiyle  ilgili iletişim ve işbirliği fırsatı yakalamak, Karadeniz Havzasında bilim insanları, arazi kullananlar ve karar verici merciler arasında işbirliği imkanları ve ağları kurmak ile bir çevre eğitimi programı geliştirmek var” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10