Anadolu Partisi Çerkezköy'de de örgütlenecek

Yapılan ilçe kongresinin ardından, kongrenin demokratik bir şekilde yapılmadığını gerekçe göstererek Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Dr.Nurtekin Erol, Anadolu Partisi'nin ilçe teşkilatını

Çerkezköy 27.11.2014 16:26:00 0
Anadolu Partisi Çerkezköy

KURULUŞ DİLEKÇESİNİ TESLİM ETTİ

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın CHP’den istifa ettikten sonra kurduğu Anadolu Partisi Çerkezköy’de Dr.Nurtekin Erol ile örgütleyecek. Dün saat 15.00’de Çerkezköy Kaymakamlığı’na giden Dr.Nurtekin Erol ve Eczacı Sibel Yılmaz Öztürk, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne giderek ilçe teşkilatının kuruluş dilekçesini yetkililere teslim etti.

“İNANDIRICI DA OLMUYORLAR”

Dilekçeyi teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr.Nurtekin Erol “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk seçeneksiz bırakıldı. Öncülük yapan bir parti olmamasına rağmen bu durumu protesto etti. Sandığa gitmedi yada içine sindiremeyerek oy kullandı. Kongreler ve kurultaylar siyasi partilerde gösteri alanı oldu. Ama demokratik mekanizmalar işletilmiyor. Halkımız gelişmeleri dikkatle izliyor. Trakya’da meralar satışa çıkarılıyor. Hiçbir siyasi il ve ilçe başkanı yada belediye başkanları alana inmeyerek halkın yanında yer almıyorlar. İktidara gelince ‘köylüye meraları iade edeceğiz’ diyorlar. İnandırıcı da olmuyorlar” dedi.

SİYASİ PARTİLER SUSKUN

Kadın erkek eşitliğini tartışmaya açanlar ve iş kazalarında kitlesel ölümler olurken, ‘bu işin fıtratında var’ diyenlerin 25 Kasım 2014’de Resmi Gazete’de Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ni değiştirdiğini ifade eden Erol “Bu yönetmeliğe tabi projeler hakkında karar verme yetkisi de bakanlığa aittir. Yetkisini valilere devredebiliyorlar. Halkın katılımında, görüşleri yazılı alınacaktır. Ama maalesef siyasi partiler suskun” dedi.

BÜTÜN YURTTAŞLARA EŞİT DAVRANACAK

Çağdaş uygarlık yolundan sapan ve hızla felakete sürüklenen ülkede taşın altına elini sokan, umutsuzluğa ve seçeneksizliğe çare olmak için Emine Ülker Tarhan’ın ve arkadaşlarının yüreklice öne çıktığını kaydeden Erol “Ana Parti bir ana gibi sıcak ve bütün yurttaşlarına eşit davranacaktır. Halkın yaşam gerçeği olan tüm alanlarda çözüm bulacaktır. İlçemiz yapılanmasında yönetim kurulunda, şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye katılmamış genç arkadaşlarımız bulunuyor. Ben de bir siyasi partiden ayrılarak, bu yurtsever halk hareketine katıldım. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10