Prof.Dr. Ahmet Çıtır için anlamlı tören

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü, Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çıtır'ın akademik hizmet süresini tamamlaması dolayısıyla tören dü

Tekirdağ 28.11.2014 12:06:00 0
Prof.Dr. Ahmet Çıtır için anlamlı tören

FAKÜLTEMİZE UNUTULMAYACAK DEĞERLER KATTI

Önceki gün NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanları, akademik üyeleri ve idari personeli, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu  törende yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde değerli katkıları olan akademik üyeler için, kurumsal bir uygulama olarak, bu tür törenlerin düzenlendiğini ifade etti. İstanbulluoğlu, Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın bu kuruma uzun yıllar hizmet ettiğini, araştırma faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri ile fakülteye unutulmayacak değerler kattığını ifade etti.

3 DEĞERLİ ÜNİVERSİTEDE GÖREV ALDIM

24 yıldır öğrencisi ve meslektaşı olarak görev yapan Prof. Dr. Havva İlbağı, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın hayat hikâyesini ve 51 yıl süren yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. Prof.Dr. Ahmet Çıtır da “Akademik hayatım sürecinde ülkemizin üç farklı ve değerli üniversitesinde görev aldım. Çalışmalarımda her zaman şeffaflığa, bilimin üstünlüğüne ve objektifliğe önem verdim” dedi.

 

 

KAPIM HER ZAMAN AÇIK OLDU

Görev sırasında kapısının her zaman öğrencilere, akademisyenlere, yetiştiricilere, köylüye açık olduğunu ifade eden Çıtır “Onlara her zaman faydalı olmaya ve yol göstermeye çalıştım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceği ve çalışmalarımızın başarısı için yol gösterici önder olarak gördüm. Meslek hayatımı bir akademisyen olarak tamamlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPTI

Törende konuşan NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise üniversitenin huzurlu bir ortama sahip olduğunu dile getirdi. Ziraat Fakültesi’nin en köklü fakülte olarak örnek çalışmalar yaptığını ifade eden Şimşek “Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof.Dr. Ahmet Çıtır’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizlerde akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Sayın hocam Prof.Dr. Ahmet Çıtır’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10