Ebeveynlere bilgisayar ve internet uyarısı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ana Baba Okulu projesinde bu hafta "Bilgisayar, İnternet Karşısında Ebeveynlerin Tutumları" konusu masaya yatırıldı.

Süleymanpaşa 28.11.2014 14:58:00 0
Ebeveynlere bilgisayar ve internet uyarısı

İLK BAŞTA SICAK BAKIYORLAR

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Psikiyatrist Uzman Doktor Yasemin Yulaf “Bilgisayar ve internet kullanımının yaşamımızda sağladığı kolaylıklar saymakla bitmiyor. Ebeveynler internet kullanımına çocukları için yeni eğitim fırsatları sunan heyecan verici bir dünya olduklarını düşündükleri için ilk başta sıcak bakıyorlar. Ancak yanlış kullanıldığında, çocuklar arkadaşlarıyla anlık ileti gönderip alarak veya sohbet odalarında yabancılarla konuşarak saatler geçirmeye başlıyor. Bilgisayar ve internet kullanımı gençlerin psikolojik ve bedensel gelişimlerini, sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyerek kişisel gelişimlerinde olumsuz sonuçlara neden olabiliyor” dedi.

DEVAM EDECEK

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral'ın da katıldığı etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken Ana-Baba Okulu seminerleri programı şu şekilde devam edeceği ifade edildi. 10 Aralık’ta “Öfke Kontrolü ve Ebeveynlik Arasındaki Bağlantı”, 24 Aralık’ta “Ergenlik Döneminde Çocuğumuz ve Biz”, 14 Ocak’ta “Boşanma Döneminde Çocukların Hissettikleri ve Ebeveynlerin Yaklaşımı”, 28 Ocak’ta “Ergenlikte Alkol ve Madde Bağımlılığı” konuları masaya yatırılacak.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10