Ebru sanatı UNESCO Dünya kültürel miras listesine girdi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) 24 - 29 Kasım'da Paris'te yapılan Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası komite toplantısında, Ebru Sanatı 'DünyanÄ?

30.11.2014 12:45:00 0
Ebru sanatı UNESCO Dünya kültürel miras listesine girdi

ZAFERLE SONUÇLANDI

UNESCO tarafından en başarılı dosyalardan biri olarak görülen Ebru Sanatı, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine girdi. 2009 yılında ilk kez Ebru sanatçısı ve Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Atilla Can'ın, UNESCO ve Birleşmiş Milletlere gönderdiği dilekçelerle başlayan serüven önceki gün zaferle sonuçlandı.

“ÜLKEMİZE SÖZÜMÜ TUTTUM”

Elde edilen başarıyla ilgili açıklama yapan Ebru sanatçısı ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can “Yaklaşık 6 yıldır bu projeyle uğraşıyorum. Bundan tam 2 yıl önce UNESCO Paris merkez binasının önünde kendime bir söz verdim. UNESCO binasını boydan boya Ebru ile kaplayacağım ve Ebru Sanatının gelecek kuşaklara aktarılması için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Şu an Paris'te Türk bayrağını göndere çektik ve sanırım böylelikle sözümü tutmuş oldum” dedi.

KÜLTÜREL MİRAS SAYISI 12’YE ÇIKTI

UNESCO toplantılarını takip etmek üzere Paris'e giden Can, yapılan görüşmelerde konuya 4 ülkenin engel olmak istediğini kaydederek “Hedefimiz buradan zaferle dönmekti ve bunu başardığımız için çok mutluyum. Ebru sanatı UNESCO insanlığın somut olmayan Kültürel mirası temsili listesine kabul edildi ve Türkiye’den listeye giren kültürel miras sayısı da 12’ye çıkmış oldu. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10