Genç Kızlar Voleybol maçları çekişmeye sahne oluyor

Tekirdağ Liseler Arası Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği turnuvası, dün oynanan üç karşılaşma ile devam etti.

30.11.2014 17:44:00 0
Genç Kızlar Voleybol maçları çekişmeye sahne oluyor

6 GRUPTA 37 TAKIM MÜCADELE EDİYOR

Tekirdağ Liseler Arası Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği turnuvası, 6 grupta toplam 37 takımın katılımıyla 18 Kasım’da başladı. Kapaklı ve Çerkezköy’de eğitim veren liselerin voleybol takımları E ve F gruplarında mücadele ediyor. E Grubu’nda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Veliköy Çok Programlı Lisesi, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı METEM, Kapaklı Çok Programı Lisesi, Saray Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi ve Büyükyoncalı Çok Programlı Lisesi yer alıyor.

ŞAMPİYON TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEK

Turnuvada F Grubu’nda ise Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Özel Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi, Kızılpınar Çok programlı Lisesi, Saray Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve M. Elmas Arısı Anadolu Lisesi yer alıyor. Çerkezköy Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri turnuvanın 14 Ocak 2015 tarihinde sona ereceğini kaydederek “Bu turnuvanın şampiyonu olacak takım, ilimizi Türkiye Liseler Arası Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda temsil edecek” açıklamasında bulundu.

SAAT 10.00’DA BAŞLADI

Turnuvanın ilk karşılaşmasında önceki gün saat 10.00’da Özel Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ile Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Özel Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Aynur Taş, Sibel Yanal, Kadriye Karakapak, Sevimnur Üncü, M. Merve Kaycı ve Gamze Şimşek, Bahar Öztürk, Şifanur Öztaş, Sena Kara, Esra H. Paykan, İlayda Pehlivan ve Kübra Balcı ile çıkarken; Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ise Aleyna Atlı, Sumru Ortaer, Edanur Öztürk, Hümeyra Altekin, Sedef Demir, Kübra Öztürk, Selcan Topaç, R. Dilara Ekinci, Ceren Gürhan, Selin Kubat, İremnur Gençer ve Tuğçe Hasmini ile çıktı.

MAÇI RAHAT KAZANDI

Maça iyi başlayan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ilk dakikalardan itibaren hücumda iyi oynadı. File üstünden rahat sayılar bularak farkı açan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oyundan düşen rakibi karşısında ilk seti 25-9’luk skor ile önde tamamlamasını bildi. İlk seti rahat kazanan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ikinci sette de üstünlüğünü sürdürdü. Bu seti de 25-11 kazanan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı karşısında üçüncü sette Özel Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. Üst üste sayılar bularak 20’li sayılara denk giden maçın son dakikalarında atak yapan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı üst üste bulduğu sayılarla seti 25-16 maçı da 3-0 kazanmasını bildi.,

İKİNCİ MAÇ OYNANDI

Günün bir diğer karşılaşmasında ise Kızılpınar Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ile Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Önceki gün saat 11.30’da Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Kızılpınar Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Amine Çelik, Gülşah Sel, Sevim Erbaşlı, İrem Şengül, Merve Koçak, Merve Ak, Helin Abbasioğulları, Sevgi Özer, Sedanur Çevrim, Zaran Berki, Şeyma Akar ve Kader Durmuş kadrosu ile çıkerken, Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ise Filiz Süren, Ceyda Elmas, Ayça Elmas, Hilal Egin, Buse Balvan, Ceren D.oğlulları, İlke Ergülen, Gül Koçyiğit ve Gökçe Ayçiçek ile karşılaşmaya başladı.  

SARAY İYİ BAŞLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oldu. Rakibine göre daha hırslı bir performans sergileyen Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı set başında yakaladığı güzel bir seri ile aradaki sayı farkını açmasını bildi. File üstü sayıları ile sert smaçlarla rakibine manşet hatalarına iten ÇTSO Genç Bayanlar Voleybol Takımı ardaki sayı farkını koruyarak ilerleyen bölümlere on sayılık üstünlük ile girdi. Sık sık hata yapan rakibi karşısında Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı sayılar bulmaya devam etti. Oyundan kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ilk seti 25-5 önde tamamladı.

GALİBİYET İLE AYRILDI

Karşılaşmanın ilk setini rahat bir oyunun ardından kazanan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ikinci sette de üstünlüğünü devam ettirdi. Özellikle servislerden bulduğu sayılarla rakibi Kızılpınar Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımını hataya zorlayan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı arka arkaya sayılar bulmaya devam etti. Bu seti de 25-10 önde tamamlayan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı üçüncü sete de avantajlı girdi. Oyundan düşen rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı üçüncü sette de sayılar bulmaya devam etti. Bu seti de 25-13 kazanan Saray M. Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılarak gruplara galibiyet ile başlamasını bildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10