Çorlu'da Kore rüzgarı

Kore Kültür Günü kapsamında Kore Büyükelçiliği ve Çorlu Belediyesi'nin işbirliğiyle Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çorlu 2.12.2014 17:10:00 0
Çorlu

DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Etkinlikler Kore – Türkiye ilişkilerini konu alan “Kısmet” adlı belgeselin gösterimiyle başladı. Kore'de üniversite öğrenimi gören bir Kore gazisi torunu ve Türk askerlerinin savaş yıllarında sahip çıkarak hayatta kalmalarını sağladıkları çocukların hikayesinin üzerinden iki ülkenin dostluğunun anlatıldığı belgesel, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

DUYGU YÜKLÜ

Etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Belgeseli dikkatle izlediğimizde şu da görülüyor ki, Kore halkı da en az bizim kadar sıcak kanlı ve en az bizim kadar duygu yüklüdür. Çanakkale Savaşı'nda dünyanın dört bir yanından nereye geldiklerini, niçin geldiklerini bilmeden orada vurulan ve ölen yabancı ülke askerleri için Atatürk, 'Onlar bizim evlatlarımızdır' demişti. Bizim şehit olan askerlerimizi de Kore halkı bağırlarına basmıştır” dedi.

SERAMİK SERGİSİ AÇILDI

Kore Büyükelçisi Dong Woo Cho da “Kore Savaşı bittikten sonra 1953'te ekonomi bakımından kötü durumdaydık. Kişi başı milli gelir 68 dolardı. Ondan sonra biz ekonomik kalkınma için çaba gösterdik. Şimdi dünyanın 15. ekonomisi durumundayız. Kişi başı geliri 28 bin Dolar olan 50 milyon nüfusa sahip bir ülkeyiz. Bunun Kore Savaşı'nda kahramanca savaşan şehit ve gazilerin sayesinde olduğunu düşünüyorum” dedi. Belgesel gösteriminin ardından Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nin fuayesinde Seramik Resim Sanatı Sergisi ziyarete açıldı.

GAZİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kore Geleneksel Müzik Konserinin ardından Kore Kültür Müsteşarı Woo Dong Cho, Çorlu'da ikamet eden Kore gazilerini sahneye davet ederek Kore Savaşı'nda verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10