Aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3

Çerkezköy 3.12.2014 10:22:00 0
Aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları

ENGELLİLERE SUNULAN HİZMETLERLE DOĞRU ORANTILI

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılı olduğunu dile getiren Kubilay “Herkes gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir” dedi.

TEBRİK ETTİ

Bu çerçevede, engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların da etkin rol üstlenmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kubilay “İlçemizde bu konuda büyük gayretlerini gördüğümüz ve İlçemize bir okul kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine teşekkürü bir borç biliyorum. Yine kapsamda önemli çalışmalar yapan ve İlçemiz Belediyesinin destekleriyle de Engelliler Yaşamevini ilçemize kazandıran Türk Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimini de tebrik ediyorum” dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ TANINMALI

Engelli vatandaşlar için korumacı değil, onlara fırsat eşitliği tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olunması gerektiğini söyleyen Kubilay “İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan Engelli Vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bu konuda bilinçli ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum” dedi. 

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10