Fenerbahçe yönetimi Çerkezköy'de taraftarlarla buluşuyor

Fenerbahçe'de 1 milyon üye projesi kapsamında Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Turan Şahin, Şekip Mosturoğlu ve Mahmut Uslu, Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği'nin davetlisi olarak bugün Çer

4.12.2014 17:10:00 0
Fenerbahçe yönetimi Çerkezköy

BİRKAÇ AYLIK BİR DÜŞÜNCE DEĞİL

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının Türk sporunun en vizyonlu projesini hayata geçirdiğini dile getiren Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak, bu projenin hayata geçirilmesinin birkaç aylık bir düşünce olmadığını belirterek “Yıllardan beri Avrupa’nın önemli kulüplerinin sistemleri incelendi ve sistemlerden hangisinin kulübümüze uygun olabileceği kongre üyeleri, taraftarlar ve dernek yöneticileri ile defalarca tartışıldı. Sonuçta Fenerbahçe’yi gerçek sahibine, yani halka açan bir proje geliştirildi ve bunun taraftarlara anlatılması aşamasına gelindi” dedi.

PROJENİN KAPISI ARALANDI

Bu araştırmaların ve projenin hayata geçirilmesi için önlerinde tüzük engeli olduğunu söyleyen Baysak “Kanaatimce kulübün yıllardan beri süregelen üye kabul sistemleri yüzünden, yaşları epeyce ilerlemiş olan üyelerimiz böyle bir girişimde kulüplerinin ellerinden gideceğini zannediyorlardı. Onları razı etmek, onlara projenin detaylarını anlatmak pek kolay olmadı. Aziz Yıldırım ve arkadaşları geçtiğimiz yıllarda yapılan tüzük tadil kongresinde çalışması ve hazırlanması birkaç yıl süren değiştirilmiş tüzüğü ezici bir çoğunluk ve oybirliğine yakın bir oranla değiştirerek Bir Milyon Üye Projesi’nin kapısını aralamış oldu” dedi.

ÖRGÜTLENEREK ŞUBELEŞMEYE GİDİLECEK

Bu projenin, siyasi partilerin yapılanmasına benzer bir sistem olduğunu söyleyen Baysak “Bu proje sayesinde Fenerbahçe 810 il ve birçok ilçede örgütlenerek şubeleşmeye gidecek. Yönetim ile koordinasyon bu şubeler vasıtasıyla sağlanacak” diye konuştu. Bu proje ilerledikçe Fenerbahçe’nin kaderinin değişeceğini ve hak ettiği büyüklüğü sağlayacağını söyleyen Baysak “Kulübün profesyonel ve amatör branşlarda dünya kulübü olmasının önü açılacak. Artık uluslar arası spor karşılaşmalarında başarı için gereken maddi güç sağlanmış olacak. Bu güç doğru eller vasıtasıyla kullanılırsa bir kere değil, istikrarlı bir şekilde ilk 3 içerisindeki dereceler kendiliğinden gelecektir” dedi.

FENERBAHÇE TARAFTARI DİĞER TARAFTARLARA BENZEMEZ

Bu iş için düşünülen 2 bin TL’nin yurdumuz standartlarında az bir rakam olmadığını dile getiren Baysak “Bunun için değişik alternatifler düşünüldü ve her kademedeki taraftarın kendi bütçesine göre ödeme alternatifleri belirlendi” dedi. Fenerbahçe taraftarının diğer kulüp taraftarlarına benzemediğini söyleyen Şahin Baysak “Fenerbahçe taraftarı takımı için maddi manevi her türlü fedakarlığa katlanmıştır. Bunu 3 Temmuz’dan beri çeşitli platformlarda defalarca gösterdi” dedi.

KURUMSAL BİR KULÜP OLDU

Ezelden muhalefet olarak tanımladığı bir takım taraftarın “Kulüp bize ne verecek” sorusunu sorduğunu söyleyen Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak “Bugünü eski zamanlardaki taraftarlık gibi zannediyorlar. Fenerbahçe’de paralı başkanlar devri bitti, kurumsal bir kulüp oldu.

GELİN GÜCÜMÜZÜ GÖSTERELİM

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Turan Şahin, Şekip Mosturoğlu ve Mahmut Uslu’nun 5 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Çerkezköy Simit Sarayı’nda taraftarlarla bir araya geleceğini söyleyen Şahin Baysak “Büyük Fenerbahçe taraftarları yöneticilere soru sorma imkanı bulacak. Tüm taraftarlar olarak orada olarak Çerkezköy, Kapaklı, Veliköy, Kızılpınar, Saray ve Vize’deki Fenerbahçelilerin gücünü gösterelim” diyerek tüm taraftarları buluşmaya davet etti.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10