"Kadınlar çalışmak için kimseden izin almak zorunda değil"

5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Kadın Kolları tarafından dün saat 14.00'da "Kadın Hakları ve Atatürk'ün Kadına Verdiği Değer" ko

Kapaklı 5.12.2014 18:23:00 0

EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ ÇALIŞMA HAKKI

Kadın Hakları Günü dolayısıyla hazırlanan slayt gösterisinin ardından konuşan NKÜ Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934’te verildiğini anımsattı. Kadınların günümüz Türkiye’sinde sorunlar yaşadığını ifade eden Askeroğlu Türk kadınının en büyük problemlerinden birinin de ‘Çalışma Hakkı’ olduğunu dile getirdi.

İZİN ALMAK ZORUNDA DEĞİLLER

Özelikle evlendikten sonra kadınlara eşleri tarafından baskı yapıldığını dile getiren Askeroğlu kadınların çalışmak için kimseden izin almak zorunda olmadığını söyledi. Askeroğlu ülke ekonomisine en büyük katkıyı ev hanımlarının sağladığını da ifade etti. Ev hanımlarının en önemli probleminin sosyal güvenliklerinin olmayışı olduğunu belirten Askeroğlu “Fakat yapılan düzenlemelerle ev kadınlarına da sigortalı olup emekli olmanın önü açıldı” dedi.

BİR KISMI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Ev kadınlarının sigorta primlerinin bir kısmının devlet tarafından ödendiğini, bir kısmını da kadınların kendilerinin yatırabildiğini söyleyen Askeroğlu böylelikle ev kadınlarının da hem sosyal güvenlik hizmetlerinden faydalanabildiğini, hem de emekli olabildiğini dile getirdi. Askeroğlu “Günümüz kadınları kendi eşini kendisi seçiyor. Fakat bu eskiden böyle değildi. Günümüzde dahi hala kendi eşini seçemeyen kızlarımız var. Bu kapsamda hala atılması gereken önemli adımlar var” diye konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Program sonunda Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi tarafından NKÜ Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak ve Kapaklılı kadınlar katıldı.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10