Minik sporculardan satrançta büyük başarı

Tekirdağ Küçükler Satranç İl Birinciliği 9-10-11-12 Yaş Kız ve Genel Kategori yarışmaları geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Tekirdağ 7.12.2014 18:26:00 0
Minik sporculardan satrançta büyük başarı

KAPAKLI’DAN 27 SPORCU KATILDI

Hayrabolu Kaymakamlığı –Belediye Başkanlığı –Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü-Yurt Kur Müdürlüğü ve Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmaya Hayrabolu-Süleymanpaşa-Çerkezköy-Çorlu-Kapaklı-Şarköy ve Malkara ilçelerinden gelen 152 sporcu katıldı. 29-30 Kasım tarihlerinde düzenlenen Hayrabolu Küçükler İl Birinciği Turnuvası’na  Kapaklı’dan

27 öğrenci katıldı.

B AŞARI ELDE ETTİLER

Kapaklı’yı temsil eden İrfan Fatma Mandalı İlkokulu ve Gazi İlkokulu  öğrencileri 2 gün boyunca rakiplerine karşı büyük mücadele gösterdiler.Bu mücadelelerin sonunda 10 yaş grubunda Asiye Avcı birinci, 12 yaş grubu Kızlar Kategorisinde  Semanur Yörük ikinci, , Erkekler Kategorisinde Emirhan Teke üçüncü oldu. Kapaklı Türkiye Satranç Temsilcisi Murat Bekdaş” Her okulumuzda satranç antrenörü öğretmen bulunmamaktadır. Bu öğretmenlerimiz ve satranca gönül veren  antrenörlerin çalışmaları sonucu satranç sporu hızla yayılmaya devam edecektir” diye konuştu.

“SATRANÇI TAVSİYE EDİYORUM”

Bektaş  “Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular,yanlışlar,kazanmak,kaybetmek,kendine güvenmek,dikkatli olmak,plan yapmak,alternatif çözümler geliştirmek,problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç.Satranç çocuğu olgunlaştırır .Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi, yenmeyi –yenilmeyi  soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar.

Öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10