Mesleki ve teknik öğretime önem veriyoruz

Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay dün saat 15.00'te Çerkezköy Kent Konseyi'nin Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Kent Konseyi'nde bayanlara yönelik düzenlene

Çerkezköy 9.12.2014 18:54:00 0
Mesleki ve teknik öğretime önem veriyoruz

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kaymakam Kubilay, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ve Kent konseyi personeli tarafından karşılandı. Rölyef kursunda kursiyerlerin hazırladıkları üç boyutlu resimleri tek tek inceleyen Kubilay,  kurs öğretmeni Yasemin Tokgöz'den yapılan işler hakkında bilgi aldı.

PORTRE HEDİYE EDİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a kursiyerler tarafından hazırlanan ve Atatürk Portresi Türkiye Haritası ile Türkiye Cumhuriyeti ve Çerkezköy Kaymakamlığı u-yazılarının yer aldığı üç boyutlu bir portre hediye edildi. Kursta çok güzel işlere imza atıldığını söyleyen Kubilay “Halk Eğitimi çalışmalarına ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha görmüş olduk” dedi.

 

 

7 BİN 800 KİŞİ EĞİTİM ALDI

Halk Eğitimin devletle halkı birleştiren bir köprü olduğunu dile getiren Kubilay “Halk Eğitimi çalışmaları sanatta ve diğer bütün güzel etkinliklerde vatandaşlarımızı bir araya getiriyor” dedi. Mesleki ve teknik öğretime önem verdiklerini vurgulayan Kubilay, 31 Ocak’ta başlattıkları kampanyanın bugün amacına ulaştığını belirtti. Halk Eğitimi çalışmalarını daha üst seviyeye çıkartmayı hedeflediklerini de belirten Kubilay, “İlçemizde 2014 yılında açtığımız kurslarda 7 bin 800 kursiyerimiz çeşitli eğitimler aldı. Hedefimiz 2015 yılında daha çok kurs açarak 10 bin 500 kursiyer kapasitesine ulaşmak” dedi.

63 YENİ MODÜL ÇALIŞMA HEDEFİM VAR

Fiziksel mekanların yetersiz olduğunu, bu nedenle Halk Eğitimi çalışmalarını Halk Eğitimi Merkezi’nde Kent Konseyi’nde ve okullarda sürdürdüklerini söyleyen Kubilay “Kent Konseyimizde 8 kurs açtık ve bu kurslara 136 kursiyerimiz devam ediyor” dedi. 63 tane yeni modül çalışma hedefinin olduğunu söyleyen Kubilay “Bu çalışmalar da ilçemizin önemli bir sanayi kenti olması nedeniyle sanayicilerimizle birlikte başladık” dedi.

ONAY BEKLENİYOR

Boşalan Meslek Yüksek Okulu binasının bir katını Halk Eğitimi Merkezi’ne tahsis ettiklerini söyleyen Kubilay, “İnci Narin Yerlici Okulumuzun bahçesine bir salon yapım çalışması var.O da 2015’te bakanlık onaylarsa yapımına başlanacak” dedi. Çerkezköy’ün nüfusunun hızla arttığını dile getiren Kubilay “2014 yılında artan nüfus karşısında öğrenci sayımız da yüzde 12 oranında arttı. Devam eden bir gençlik merkezimiz var. Gençlik Merkezimiz de önümüzdeki bahar ayında bitmiş olacak. Burada da kurslar açacağız” dedi.

 

Gençlik Merkezi’nde çocuklara nitelik kazandıracak kurslar açılacağını söyleyen Kaymakam Metin Kubilay eğitime önem verdiklerini vurguladı. Kubilay, tüm Çerkezköylü vatandaşları Halk eğitimi çalışmalarına katılmaya davet etti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10