Kazanmadığım seçimi alamam

Pazar günü yapılan AK Parti Çerkezköy 5. İlçe Kongresi'nde adaylıktan çekilmesi yönünde Milletvekili Ülker Can, İl Başkanı Ahmet Akçay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şento

Çerkezköy 9.12.2014 20:27:00 0
Kazanmadığım seçimi alamam

Pazar günü yapılan AK Parti Çerkezköy 5. İlçe Kongresi’nde adaylıktan çekilmesi yönünde Milletvekili Ülker Can, İl Başkanı Ahmet Akçay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un yaptığı baskılara rağmen seçime katılan ve seçimi kaybeden Mehmet Can Danyeli, parti tüzüğünde yer alan 46/1 ve 46/14 maddeleri kapsamında seçime itiraz etme hakkı olmasına rağmen bu hakkını kullanmadı. Abdullah Öge başkanlığında seçime giden beyaz listede Abdullah Öge’nin ilçe başkanı olarak belirtilmemesi, teamüllere aykırı hazırlanan oy pusulası ile sandıklara gidilmesi dün AK Parti’de gün boyu krize neden oldu.

Saray ve Marmaraereğlisi kongrelerinin ardından Çerkezköy İlçe Kongresi de iptalin eşiğine geldi. Durumun hukukçular tarafından dile getirilmesinin ardından sabah, seçimin diğer adayı Mehmet Can Danyeli’yi arayan bazı avukatların, Danyeli’nin seçime itiraz etmesi yönünde görüş belirtmelerine rağmen Danyeli, “Kazanmadığım seçimi hukuksal açıktan faydalanarak alamam” diyerek itiraz dilekçesi vermedi.  Durumun fark edilmesinin ardından akşam saatlerinde ilçe seçim kuruluna giden AK Partili yetkililer bunun teknik bir hata olduğunu belirtti. Sonucu, Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fatih Özyurt’un kararı belirleyecek. Hakim Özyurt, Yüksek Seçim Kurulu kanunları kapsamında ya seçimi iptal edecek ya da seçilen yönetim kurulu listesindeki isimlerin kendi aralarından ilçe başkanını seçmesini isteyecek. Kongrenin ardından yaşanan karışıklığı parti tüzüğünün ön gördüğü 46/1 ve 46/14'e Hakim Fatih Özyurt’un bugün vereceği karar ile çözülecek. Bir sürpriz daha yaşanmazsa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge’nin mazbatasını bugün alması bekleniyor.

 

İŞTE AK PARTİ TÜZÜĞÜNDE YER ALAN O MADDELER

 

46.1 - İlçe ve il başkanları, ilçe ve il kademe organları seçimleri ile üst kademe delege seçimleri, gizli oy ve açık tasnif esasına göre, parti yönetmelikleri ile parti tüzüğü ve kanuna uygun olarak yargı gözetim ve denetiminde yapılır.

 

46.14- (Değişik 03.10.2003 günlü KKK.m.2/b) Organ ve delege seçimleri için “liste” şartlarının varlığı halinde, aday isimlerinin baş tarafına kare veya daire oluşturulmasına gerek kalmaz. Adaylar, listede aday olarak gösterilen yere
seçilmiş olurlar.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10