"Gerekirse elimi taşın altına koyarım"

21 Aralık'ta yapılacak olan MHP Çerkezköy İlçe Kongresi öncesi açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, mevcut İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetimiâ

Çerkezköy 10.12.2014 16:34:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, 21 Aralık’ta yapılacak olan MHP İlçe Kongresi’nde Koray Önsel ve ekibine karşı aday çıkaracaklarını açıkladı.

“MÜCADELE ETTİK “

Önceki akşam saat 18.00’de kendisine ait çalışma ofisinde basın açıklaması yapan Mustafa Ordu “Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin kongreleri başladı ve bir kısmı da Tekirdağ genelinde yapıldı. CHP’nin ise sadece ilçemizde kongresi yapıldı. Ben göreve gelen bütün ilçe başkanlarına başarılar diliyorum. Çerkezköy İlçe Kongremiz ise 21 Aralık’ta yapılacak. Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı yaptığım için Çerkezköy halkının öyle başarısızlıklara alışmadığını düşünüyorum. Bizler teşkilat olarak 1999 yılında bir meclis üyesi, 2009 yerel seçimlerinde ise iki belediye kazandık. 2007 Genel seçimlerinde ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez ilçemizde ikamet eden bir kişiyi partimiz milletvekili çıkardı. Ayrıca dönemizde partimizde yetişen bir arkadaşımız il ocak başkanı oldu. Teşkilat olarak 2010 referandum seçimlerinde ise hayır mücadelesi verdik” dedi.

“BAŞARISIZ OLMUŞLARDIR”

1999-2012 yılları arasında İlçe Teşkilatına üye partililerin istifa etmediğini ve görevlerini sonuna kadar yaptığını bildiğini kaydeden Ordu “Bizim yerimize gelen arkadaşlarımız kendilerine görev tebliğ edilmesine rağmen İlçe Yönetimi’ne 38 kişi bulmaktan bile acizler. Genel Merkeze gönderdikleri 38 kişilik listede yer alan kişilerin yarısı, daha liste Genel Merkeze ulaşmadan istifa ediyorlar. Henüz Yönetim oluşturmaktan aciz bu şahıslar, partinin kötü gidişinin de en büyük nedenidir. Bu teşkilatımız seçimlere iki ay kala Karaağaç’ta MHP’li başkan yardımcımızı görevden alıp, AK Parti’ye geçen bir meclis üyesinin bu göreve getirilmesine sessiz kaldı. Bizim teşkilatımız 2009 yerel seçimlerinde dokuz meclis üyesi kazanırken, bu teşkilat ise bir tane meclis üyesi kazandı. Bu teşkilatımızın referandumda tek bir yere gidip de genel merkezin aday gösterdiği Ekmelettin İhsanoğlu’na bir oy dahi istemezken,  yerel seçimlerde ise ilçe teşkilatı belediye başkan adayı için çalışamadı” dedi.

“MHP’YE İHTİYACI VAR”

Kongre öncesinde 70’e yakın partilinin kendisi ile görüşerek fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Ordu “Arkadaşlarımız yanıma gelerek Çerkezköy’de yapılacak kongrede nasıl bir tutum içinde olacağımı öğrenmek istediler. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek bir oy kaybetmeye tahammülü yok. Biz hiçbir arkadaşımızın darılma ve gücenmesini istemeden aday olarak arkadaşımızdan yana tercihlerini kullanmalarını isteyeceğiz. Onun için seçilecek olan arkadaşlarımız hangi listeye girerse girsin, oy vermedikleri takdirde kendileri ile dargınlık ve küskünlük içinde olmayacağız. Ben AK Parti ve CHP seçimlerinde siyasette önü kapanan arkadaşlarımızı hedefinde vatan ve milletimizin bölünmez bütünlüğü olan MHP’nin saflarına davet ediyorum. Çünkü ülkemizin bölünmenin eşiğinde olduğunu ve MHP’ye ihtiyacı olduğunu, sen ve beni ortadan kaldırarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

“BU TEŞKİLAT SEÇİMLERİ TAŞIYAMAYACAKTIR”

21 Aralık tarihine kadar delegelere ulaşıp MHP’nin hedefini göstererek bayram havasında kongre yapacaklarını kaydeden Ordu, basın mensupları tarafından yöneltilen ‘Kongrede aday olacak mısınız?’ sorusunu da yanıtladı. Seçim öncesi arkadaşları ile görüştüklerini kaydeden Ordu “Adaylık söz konusu değil. Biz aday olursak İl Başkanlığına oluruz. Şuan itibariyle 70 arkadaşımızın fikrine ulaştık. Kendi aralarından Başkan adayı çıkarıp teşkilat kurarlarsa yardımcı olacağız. Aksi halde elimi taşın altına koyarım. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tekirdağ’da birinci parti olmaması için bir sebep yok. Önemli olan teşkilatların çalışmasıdır. Mevcut İlçe Teşkilatının başarısız olduğunu, genel seçimleri taşımayacağını açık açık beyan ediyorum” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Kongresine sayılı günler kala İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu’nun yaptığı bu açıklamalar adeta Ordu’nun B planı yaptığını sinyalini veriyor.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10