Avrupa hayalleri yarım kaldı

Suriye'de uzun süredir süren iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriye uyruklu 3 kaçak Çerkezköy Gümrüğü'nde tırın içinde yakalandı.

Çerkezköy 10.12.2014 16:42:00 0
Avrupa hayalleri yarım kaldı

GİZLENDİKLERİ YERDE YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre İstanbul’dan insan tacirlerine kişi başı 2 bin euro vererek kimliği belirlenemeyen araçla Çerkezköy’e gelen 3 Suriyeli kaçak, daha sonra Çerkezköy Gümrüğünde bulunan bir tırın dorsenine bindirilerek yasa dışı yollarla yurt dışına götürülmek istendi. Dün saat 12.00 sıralarında dorseden ses geldiğini tespit eden araç şoförü durumu hemen yetkililere bildirdi. Gümrük Müdürlüğü ekipleri tırın dorsesinin iplerinin çözülmüş olduğunu fark ederek durumu Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Yapılan detaylı aramada TIR dorsesinde yüklerin arasına gizlenmiş vaziyette yasadışı olarak yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 3 kaçak göçmen yakalandı.

2 BİN EURO VERMİŞLER

Tırın içinden çıkan Suriyeli Muhammet A. (17),Abdullah Gonim (21) ve Jozsef Schöfter (50) polis ekipleri tarafından doktor kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İstanbul’da bağlantıya geçtikleri organizatörlere kişi başı 2 bin euro ödediklerini söyleyen mülteciler, yurt dışına gitmek için araç ile Çerkezköy’e geldiklerini ve tır parklarında tıra bindiklerini iddia etti. 3 Suriyeli mülteci serbest bırakıldı. Çerkezköy’de son bir ay içinde ise Avrupa hayali ile ülkelerini terk eden 50’ye yakın mültecinin Çerkezköy Gümrüğü’nde yakalandığı ifade edildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10