Kreşte darp iddiası

Malkara'da özel bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki kız çocuğuna öğretmeni tarafından darp uygulandığı iddia edildi.

Malkara 11.12.2014 16:39:00 0
Kreşte darp iddiası

DARP RAPORU ALDI

Malkara’da bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki İ.P. iddiaya göre öğretmeni tarafından darp edildi. Kızını kreşten alan anne N.P. çocuğa tuvaletini yaptırırken göbeğinin altında morluklar olduğunu fark etti. Olayın ardından kreşi arayan N.P. kreşin yetkilisi ve öğretmenle görüştü. Öğretmenin kağıt havlu ile silerken izlerin oluştuğunu söylemesi üzerine çocuğu hastaneye götüren aile, İ.P’ye fiziksel olarak bir müdahale söz konusu olduğunu öğrenerek darp raporu aldı.

DAVA AÇTILAR

Aile durumu polise bildirirken, aldıkları darp raporu ile kurum ve öğretmene dava açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne, Tekirdağ Valiliği’ne, Malkara Kaymakamlığına gerekli başvuruları yapan aile, “Suçluların cezasını çekmesini istiyoruz” dedi. Kızına yapılanların hesabının sorulacağını ifade eden T.P. "Kızıma pazartesi günü kreşte altına kaçırdı diye öğretmeni tarafından darp uygulanıyor. Eşim, kızımı kreşten aldıktan sonra eve geliyor. Kızımın tuvaletini yaptırırken göbeğinin altındaki morlukları fark ediyor. Sonrasında kreşin yetkilisini arıyor. Kreşin yetkilisi ve öğretmenle görüşüyor. Öğretmenin iddiası kağıt havlu ile silerken bu izlerin oluştuğu şeklinde. Daha sonrasında hastaneye gittiğimiz zaman hastane raporu ile de darp tespit edildiği kapsamda kızıma fiziksel olarak bir müdahale söz konusu. Teninde göbeğinin alt kısmında bariz derecede morluklar var. Akşam polis tarafından rapor tutuluyor. Rapor neticesinde olay savcılık aşamasında kurum ve öğretmeni dava etmiş durumdayız. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Tekirdağ Valiliğine, Malkara Kaymakamlığına gerekli başvuruları yaptık. Aile ve Sosyal Politikalardan kurum için inceleme başlatıldı” dedi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada darp raporu ve şikayet sonrasında kuruma yönelik incelemenin, gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilerek, durumun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletildiği açıklandı.

İHA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10