TARSİM, Tekirdağ'da 29 milyon TL hasar ödedi

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM), yurt genelinde yılsonuna kadar gerçekleştireceği Bilgilendirme ve Temsili Hasar Ödeme/Çek Verme Toplantılarının 24.'sü Tekirdağ'da yapıldı. Önceki g

Tekirdağ 12.12.2014 16:13:00 0
TARSİM, Tekirdağ

SİGORTA YAPTIRMANIN ÖNEMİ

Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, TARSİM Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ve TARGEL personeli, tarım sektörüyle ilgili sivil toplum örgütleri, sigorta acenteleri ve üreticilerin katıldığı toplantıda sistem hakkında bilgi verilirken, doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi.

ÖNEMLİ BİR TARIM ŞEHRİ

Toplantıda konuşan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ’ın çok önemli bir tarım şehri olduğunu ifade ederek “Tekirdağ 3.745.000 da tarım arazisine sahip. Ağırlıklı olarak 1.700.000 dekar üzerinde buğday, 1.300.000 dekar üzerinde ayçiçeği üretimiyle önemli bir potansiyele sahibiz” dedi.

HAYVANCILIKTA DA ÖNEMLİ BİR YERDEYİZ

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı olarak da Tekirdağ’ın Trakya bölgesinde hatırı sayılır bir yerde olduğunu ifade eden Sarıkoca “164.000 büyükbaş 230.000 civarında da küçükbaş hayvan varlığımız mevcut. Tabi ki böyle büyük bir üretimi yaparken her türlü doğal afet ve riske karşı, üreticilerimizin ürünlerini sigorta yaptırmaları gerekiyor” dedi.

YAPILMAYA DEVAM EDECEK

Tarım teşkilatı olarak köylerde yapılan çiftçi toplantılarında sigorta yaptırmanın önemini sürekli üreticilere anlattıklarını söyleyen Sarıkoca “Özellikle düzensiz yağışlar sonucu ilimizde sürekli dolu ve sel görülmekte bu noktada sigortalı ürün önem arz etmektedir. Bu nedenle tüm ilçelerimizde Tarım Sigortaları konusunda yayım programları yapılıyor ve yapılmaya devam edecek” dedi.

ÇEKLER VERİLDİ

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan KADAK'ın sunusu ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu'nun konuşması sonrasında üreticilere temsili olarak hasar ödeme karşılığı çekler verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10