Pamukoğlu, Çerkezköy'e geldi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu Cumartesi günü Çatalca'dan başlattığı Trakya turunun 2.durağında Çerkezköy'e geldi.

Çerkezköy 14.12.2014 17:02:00 0
Pamukoğlu, Çerkezköy

KİTAPLARINI İMZALADI

Osman Pamukoğlu Çerkezköy gişelerinde HEPAR Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Agas ve partililer tarafından karşılandı. Partisinin Çerkezköy teşkilatına gelen Pamukoğlu, partililere kitaplarını imzaladı. Partililere rozet takan Osman Pamukoğlu’na özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Pamukoğlu 13 yaşındaki Pınar Kaymaz ve 68 yaşındaki Arife Yaman’a da rozetlerini taktı. Pınar Kaymaz “Osman Pamukoğlu’nu çok seviyorum” dedi. 

ADALETSİZLİĞİN DİK ALASI

 

Gündeme ilişkin konuşan Pamukoğlu, bedelli askerlikle ilgili görüşlerini de açıkladı. Bedelli askerlik kanunu için “Adaletsizliğin, eşitsizliğin haksızlığın dik alası” olarak nitelendiren Pamukoğlu, “Hele böyle bir dönemde. Bin 300 kilometrelik sınır boyu delik deşik, perişan, güvenliği yok. Fırat’ın doğusunda adamlar neredeyse devleti ilan etmek üzereler. Dağlar terörist dolu. Tam bu dönemde bunu yapıyorlar” dedi.

KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL

Bunu AKP’nin yaptığını fakat bir de destekçisinin olduğunu ifade eden Pamukoğlu “MHP denilen bir parti var. O da bununla aynı. Aynı dolapta, aynı çanaktan çorba içiyorlar” dedi. Parası olan, asker kaçaklarının askerlik yapmamasının,  fakir fukaranın çocuğunun yurt savunmasına gitmesinin kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Pamukoğlu “Milletin bütün bunları dikkate alması lazım. Bunu da göreceğiz Haziran seçimlerinde” diye konuştu.

TÜRKÇE’Yİ ÖĞRENDİNİZ DE OSMANLICA KALDI

Pamukoğlu, sahada HEPAR dışında bir partinin olmadığını iddia ederek “Bunlar Nisan 15’inde Yüksek Seçim Kurulu partileri ve adayları açıklayacak. O zamana kadar bunlar hesap, kitap ahbap çavuş usulü liste, kim listeye girecek kim girmeyecek, onlarla uğraşacaklar. Onların derdi o. Halk diyor ya ‘koltuk’. Bunlar bir şey olsaydı AKP’si, MHP’si, CHP’si bir şey olsaydı bugün HEPAR diye bir şey olmazdı” dedi. Osmanlıca tartışmaları ile ilgili görüşünün sorulması üzerine de konuşan Osman Pamukoğlu, “Konuşmaya falan değmez. Türkçe’yi öğrendiniz de Osmanlıca kaldı” yorumunu yaptı.

LÜTERATÜRDE BÖYLE BİR DİL YOK

Literatürde Osmanlıca diye bir dilin olmadığını söyleyen Pamukoğlu Osmanlıca’nın Arapça ve Farsça’nın karışımı bir saray dili olduğunu söyledi. Bunun halk dili olmadığını söyleyen Pamukoğlu “Bir Yunus Emre, bir Köroğlu yok. İstanbul’da elit bir grubun sanat ve edebiyat konusunda kullandığı dil” dedi.

ZAMANI GELDİĞİNDE HESAP VERECEKLER

Cumhurbaşkanlığı için yapılan Ak Saray ile ilgili de görüşleri sorulan Pamukoğlu “Ak mı, kaçak mı? Her şeyi kaçak, toprağı da kaçak, üstü de kaçak. Ben şunu soruyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek? Bunun böyle devam edeceğini mi sanıyorsunuz?” diyerek zamanı geldiğinde sorumluların hesap vereceğini söyledi.

365 GÜNDE ÇÖZERİZ

Pamukoğlu, iktidara gelmesi halinde Türkiye’de 365 günde terör olaylarını bitireceklerini iddia eden HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu “Bizim topraklarda kamplar ve yerleri belli mi? Kuzey Irak’ta kampları ve yerleri belli mi? Belli. Peki sizin neyiniz eksik? Sizin siyasi iradeniz yok” dedi. Bu işi söküp atacak olan bir istihbarat ve örgütlenme yapısının olmadığını söyleyen Pamukoğlu, terörü çözmek için 365 günün bile fazla olduğunu ifade ederek “Ben onu akılda kolay kalsın diye 365 gün şeklinde söyledim” dedi.

DERSHANEYİ ZİYARET ETTİ

Parti binasındaki açıklamalarının ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Osman Pamukoğlu, Çerkezköy’de Uğur Dershanesi’ni de ziyaret etti. Dershanede ülkenin dış politikası hakkında konuşan Pamukoğlu, dış politikanın tam bir fiyasko olduğunu söyledi. “Bizim kuşağın gördüğü en büyük yalnızlığı yaşıyor ülkemiz. Ortadoğu’nun hali ortada” diyen Pamukoğlu, 2008’de bunları hesap ederek, ön görerek HEPAR’ı kurduklarını söyledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10