3-6 Yaş Arası Çocuk Etkinlikleri Kursu devam ediyor

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Yeterliğe Dayalı Modüler Programı kapsamında Fevzipaşa İlkokulu'nda başlatılan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 3-6 Yaş Arası Ço

Çerkezköy 19.12.2014 15:39:00 0
3-6 Yaş Arası Çocuk Etkinlikleri Kursu devam ediyor

ÇOCUKLARA YÖNELİK BASİT ETKİNLİKLER DE ÖĞRETİLİYOR

“36-72 ay çocuğunun temel gereksinimlerini karşılamak, animasyon etkinlikleri düzenlemek, çocuk etkinlikleri planlamak ve uygulamak, kostüm ve aksesuarlarını uygulamak, drama çalışmalarını planlamak, drama çalışmalarını hazırlamak, eğitici oyuncak yapmak, fen ve doğa etkinliklerini hazırlamak, kukla yapmak, müzik albümü hazırlamak, müzik etkinlikleri hazırlamak, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları için etkinlikler hazırlamak, oyun albümü hazırlamak, oyun etkinliğini planlamak, serbest zaman etkinliklerini hazırlamak, Türkçe dil etkinliklerini hazırlamak, karakter uygun yüz ve vücut boyama (makyaj) uygulamaları yapmak” konularından oluşan kursta çocuklara yönelik basit etkinlikler de öğretiliyor. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı öğretim programlarının gelişmeye bağlı olarak esnek ve sürekli güncellemeye uygun bir yapıda tasarlandığı belirtildi. Bireylerin kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerini ifade eden yetkililer “Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslar arası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretime olanak sunulmuştur” dedi.

SERTİTİKA ALMAYA HAK KAZANACAKLAR

Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgelerin mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirildiğini ifade eden yetkililer “Bireyler mesleğin düzeyine göre sertifika alabilir. Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebileceklerdir. Mesleğin seviyesine ve yeterliliğine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanacak ve ilgili işyerlerinde çalışabilecek. Eğitim sonunda mesleğinde sertifika alan birey gerektiğinde fark eğitimi alarak diploma programını tamamlayabilir. Mesleki eğitim alan veya bitirmiş olan birey gerekli modülleri tamamlayarak alandaki diğer dallar/meslekler arasında geçiş yapabilir” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10