Başbakan Davutoğlu işadamları ile bir araya geldi

Makedonya temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Makedonya-Türkiye Ticaret Odası'nın düzenlediği çalışma kahvaltısına katılarak işadamları ile bir araya geldi. Makedonya-Türkiye Ti

23.12.2014 17:19:00 0
Başbakan Davutoğlu işadamları ile bir araya geldi

İLK TANIYAN ÜLKE TÜRKİYE

Makedonya'yı tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmine değinerek “2008 yılından bu yana büyük mesafeler alındı. İstatistiklere sorduğunuzda yeterli mi? Değil. Bu bizim diğer alanlardaki ilişkimizi yansıtmıyor. Türkiye Makedonya ihracatında 13. sıradadır. Ben Makedonya - Türkiye ilişkilerinde 2. sırayı bile kabul etmem. Diğer önemli husus siyasi yakınlık. Çok az ülkeyle Makedonya'ya olduğumuz kadar yakınız. Makedonya'yı ilk tanıyan ülke Türkiye'dir. Sizin burada siyasi ilişkiler bağlamında başınız her zaman dik, güveniniz tam siyasi iletişim açısından sıkıntı yaşamamanız lazım. Böyle bir şey olursa bunu bileceğiz. Bütün kurumlarımız hizmetinizdedir” dedi.

SERBEST BÖLGEYİ TEKRAR ELE ALACAĞIZ

Ticarette artış olduğunu fakat bunların yeterli olmadığını söyleyen Davutoğlu “3-5 Yıl içinde 1 milyar doları yakalamalıyız. Bir çok şirketimizin burada yatırımları var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu bölgede yapılan yatırımlar bizim için hayati derecede önemli yatırımlardır. Dün Ankara'dan buraya 1 saat 40 dakikada geldik İstanbul'dan Van'a da 1 saat 40 dakikada gidebiliyoruz. Bizi kucaklayacak özelliklere sahip bir ülke burası. Bu açıdan serbest bölgeyi tekrar ele alacağız. Kültürel açıdan burada olmamız bizim için görevdir” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10