Adli Tıp Raporu polisleri akladı

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Ali Çelebi'nin kesin ölüm nedeni, vefatından yaklaşık 15 ay sonra belirlendi. Adli Tıp Raporu'na göre Ali Çelebi, ambulansa bindirilmeye çalÄ?

Kapaklı 24.12.2014 18:00:00 0
Adli Tıp Raporu polisleri akladı

HASTANE YOLUNDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Olay 4 Ağustos 2013 tarihinde meydana geldi. Şizofreni hastası olduğu iddia edilen Ali Çelebi, yakınları tarafından İstanbul Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmek istenmiş, ambulansa bindirildikten sonra ellerindeki bağı çözerek ambulanstan inip kayıplara karışmıştı. Ali Çelebi, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde oturan ablasının yanına gitmiş, ablası da durumu ekiplere haber vermişti. Eve gelen polisler ve sağlık ekipleri Ali Çelebi’yi kontrol etmekte zorlanmış, Çelebi polis tarafından etkisiz hale getirilerek ambulansa bindirilmişti. Bu esnada İstanbul’dan gelen özel bir hastanenin sağlık ekipleri de Ali Çelebi’ye narkoz vurup sakinleştirmek istemişti. Fakat Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmek istenen ve ambulansta kalbi duran Çelebi, apar topar Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

SAMSUNLULAR POLİSİ SUÇLAMIŞTI

Olayın ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelen yakınları Ali Çelebi’nin hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizi geçirmiş, Çelebi’nin naaşı ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Olay hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk “4 Ağustos tarihinde derneğimiz üyesi kardeşimiz Ali Çelebi’nin polis tarafından darp edilerek ölümüne sebep olmasını şiddetle kınıyoruz. Münferit kalmasını ve son olmasını temenni ettiğimiz bu vahim durum, Kapaklı ve bölgemizde yine Samsunluların sağduyusu ile çözülecektir. Suçluların bir an önce bulunarak gereğinin yapılmasını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Kapaklı Samsunlular Derneği’nde toplanan Samsunlular ve Çelebi’nin yakınları daha sonra Kapaklı Emniyet Amirliğine yürüyerek kapısına siyah çelenk bırakmışlardı.

15 AYDIR ZAN ALTINDA KALAN POLİS MEMURLARI AKLANDI

Fakat 1 Haziran 2014 tarihinde açıklanan Adli Tıp Raporu’nda olayın iddia edildiği gibi olmadığı anlaşıldı. Ali Çelebi’nin darp edildiği için değil, sakinleştirilmek amacıyla yapılan iğne sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Bu rapor sayesinde 15 aydır zan altında kalan polis memurları da aklanmış oldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10