DİSK'ten miting daveti

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, düzenlenen basın açıklamasında Lüleburgaz'da 27 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Trakya Bölge Mitingine işçileri davet etti.

Çerkezköy 24.12.2014 18:43:00 0
DİSK

“BİN 723 İŞÇİYİ KAYBETTİK”

Dün saat 13.00’de Disk üyeleri ile birlikte Çerkezköy Lastik İş Sendikası’nda basın açıklaması gerçekleştiren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu 2014 yılının emek açısından oldukça sancılı ve acılı bir yıl olarak geçtiğini kaydetti. Çerkezkoğlu “ Soma, Torunlar ve Ermenek gibi toplumu derinden sarsan katliamlar başta olmak üzere iş cinayetlerinde bin 723 işçiyi yitirdik. Yani Türkiye bir değil yaklaşık altı Soma katliamı yaşadı. Bu cinayetlerin en temel sebeplerinden biri olarak taşeron düzeni olduğunu tespit ederek taşeron köleliğinin yasaklanması için sürdürdüğümüz mücadeleyi yükseltmeye çalıştık. Bu kapsamda İstanbul’da, İzmir’de, Mersin’de, Diyarbakır’da taşeron köleliğine karşı mitingler düzenledik. Bu mitinglerden biri de Trakya Bölge mitingi olarak 27 Aralık Cumartesi günü Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek. Bu mitingde de taşeronun güvencesizlik, kölelik, ölüm demek olduğunu vurgulayarak taşeron cumhuriyetine karşı en temel haklarımızı, güvenceli bir iş-insanca yaşam talebimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

“BİLDİRİLERİMİZİ DAĞITTIK”

Aralık ayının asgari ücretin belirlendiği bir ayın olduğunu kaydeden Çerkezoğlu”  Konfederasyonumuz Aralık ayı boyunca “Asgari Ücret 1800 Net” sloganıyla bir kampanya yürütüyor. Bizler işçilerin büyümeden ve milli gelirden pay alması gerektiği, bir hanede 2 kişi çalışsa bile yoksulluk sınırının altında yaşamayı dayatan bir asgari ücrete asgari ücret denmeyeceği gerçeğinden hareketle, asgari ücrete en az Cumhurbaşkanlığı bütçesi kadar zam istiyoruz. Bu kapsamda “Asgari Ücret 1800 Net” talebimiz çerçevesinde bugüne kadar Konya, Bursa, Kayseri, Gaziantep’in yanı sıra Trakya bölgesinde de Kırklareli, Lüleburgaz ve Tekirdağ’da kitlesel basın açıklamaları ve bildiri dağıtımı yapmıştık. Önceki günde Edirne dahil olmak üzere DİSK’in temsilciliklerinin bulunduğu hemen her yerde, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Konya, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Adana, Gaziantep, Eskişehir’de kitlesel basın açıklamaları yaptık, yüzlerce noktada bildirilerimizi dağıttık” açıklamasında bulundu.

“ASGARİ ÜCRET 1800 NET”

26 Aralık’ta da Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nın önünde taleplerini yerine getirdikten sonra 27 Aralık Trakya Bölge Mitingi’nde “Saraylar Değil Ekmeğimiz Büyüsün-Asgari Ücret 1800 Net” diyerek haykıracaklarını kaydeden Çerkezoğlu “ Bölge Temsilcimizin aktardıklarından da gördüğümüz üzere sefalet ücretleri ve taşeron köleliğinin yanı sıra Trakya’nın başka sorunları da var. Özellikle Trakya’da tarım topraklarını yok eden bir süreç işliyor ve işlemeye devam edecek gibi görünüyor. Ergene nehrinin yok edilmesinin ardından yeni termik santral projeleri, organize sanayi bölgeleri ile bu bölgede tarımın yok edilmesi doğa tahribatının yanı sıra, emeğini satmaktan başka çaresi kalmayan yüzbinler yaratacak. Biz bu senaryoyu Soma’da gördük. Tarımın yok edilerek insanların nasıl ölümüne, kölece çalışmak zorunda bırakıldığını gördüğümüz için Trakya’da yeni bir Soma yıkımı yaratılmasına izin vermeyeceğimizi de kürsümüzden dile getireceğiz.

“TRAKYA HALKININ MÜCADELESİDİR”

Çerkezoğlu”  DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, bölgedeki örgütlü sendikalarımızın yöneticilerinin de katılacağı, DİSK Bölge Temsilciliği Tarafından örgütlenen “Taşeronlaştırma yasaklansın-Asgari Ücret 1800 Net” mitingine sadece üyemiz işçileri değil tüm Trakya halkını davet ediyoruz.Bugün bizim yürüttüğümüz mücadele bu yoksulluk, ölüm, kölelik ve yağma düzenine karşı emeğin, yaşamın, doğanın mücadelesidir. Bugün bizim yürüttüğümüz mücadele tüm Trakya halkının mücadelesidir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10