Termik Santral İnceleme Komisyonu inceleme yaptı

Malkara'da özel bir şirket tarafından kurulması planlanan Termik Santral için mahkeme durdurma kararı almıştı. Mahkemenin kararının ardından Mahkeme Keşif Komisyonu tesisin kurulması planlanan alanda incel

Malkara 25.12.2014 11:32:00 0
Termik Santral İnceleme Komisyonu inceleme yaptı

BÖLGEMİZİN VERİMLİ TOPRAKLARINA KİMSE GÖZ DİKMESİN

Termik santrale karşı çıkan vatandaşlar ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, söz konusu termik santralle ilgili yer incelemesi yapmak üzere, Ahmetpaşa yolu üzerindeki kömür havzasına gelen Mahkeme Keşif Heyetine tepkilerini dile getirdi. Termik Santralin çevreye, toprağa, tarımsal üretime vereceği zararlar karşısında seyirci kalamayacaklarını ifade eden Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden “ Torunlarımıza, gelecek kuşaklarımıza temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak istiyoruz. Bölgemizin bu verimli topraklarına kimse göz dikmesin” dedi.

ÇEVRESEL BEDELİNİ PAHALI ÖDERİZ

Bu tür tesislerin verimsiz topraklara kurulmasını isteyen Özden “Çevremizi kirletecek, yıkıma uğratacak, hepimizin sağlığını tehdit edecek olan termik santrali istemiyoruz. Yoksa termik santralin toplumsal ve çevresel bedelini çok pahalı öderiz” dedi. CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun da “Bizler burada var isek hepimiz için buradayız. Her birimiz bu topraklarda doğduk, büyüdük. Bizlerin gidecek başka bir yerimiz yok. Termik santral istemiyoruz” dedi.

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10