Taşkınlara karşı barajlı çözüm

Ambardere Barajı, Rekreasyon Projesi, Piknik Alanları, Belediye Düğün Salonu ve daha birçok proje ile ilgili bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dere ıslahı çalışmalarında da son durum hak

Çerkezköy 25.12.2014 17:02:00 0
Taşkınlara karşı barajlı çözüm

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETİLDİ

Dere ıslah çalışmaları kapsamında önlerindeki en büyük engelin kamulaştırma sorunu olduğunu söyleyen Akay “Çünkü derelerin ıslahı için yaklaşık 50 milyon TL’lik bir kamulaştırma bedeli ortaya çıktı. Ne Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ne de TESKİ bu kamulaştırma yükünün altına girmeye sıcak bakmıyor. Dere ıslahı için alternatif çözümler üretildi” dedi.

TAŞKIN RİSKİ AZALACAK

Yüksek kamulaştırma maliyetleri nedeniyle mevcut Ambardere Barajı projesinin hızlandırılmasına karar verildiğini dile getiren Akay “Aşırı yağışlarda su bu barajda birikecek” dedi. Bu sayede taşkın riskinin azalacağını, dere yataklarında yapılacak 3-4 milyon TL’lik kamulaştırma ile derelerin ıslahının önündeki engellerin de ortadan kalkmış olacağını söyledi.

YER ALTI SU KAYNAKLARININ KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ambardere Barajı projesi ile taşkın riskinin azaltılmasının yanı sıra yer altı su kaynaklarının kullanımının da önüne geçileceğini ifade eden Akay, su ihtiyacının barajda biriken sudan karşılanabileceğini, yeni bir su kaynağının ortaya çıkacağını söyledi. Akay,  Ambardere Barajı’nın 8 Temmuz 2015’te ihaleye çıkarılacağını ifade etti.

İHALE TARİHİNİ AÇIKLADI

İhalenin daha erken bir tarihte yapılmasını ve çalışmalara bir an evvel başlanılmasını istediklerini söyleyen Akay, diğer yandan da Çorlu Deresi’nde ıslah çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Burada suyun akışına engel olan Atılım Beton Kavşağı’ndaki köprü ile Kızılpınar girişindeki köprünün yıkılıp, suyun akışına engel olmayacak şekilde yapılması için de Karayolları’na gereken yazıyı yazdıklarını söyleyen Akay, Karayolları'ndan gelecek karara göre çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10