7'nci hizmet binası Çerkezköy'de açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, saat 14.00'daki Kapaklı Hizmet Binası açılışının ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Edip Sokak'ta Bahar İş Merkezi'ndeki Çerkezköy Hizmet B

Çerkezköy 25.12.2014 18:02:00 0
7

BU NÜFUS YOĞUNLUĞUNDA HİZMET VERMEK KOLAY DEĞİL

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta. Büyükşehir’in 7’inci hizmet binasını Çerkezköy’de açtığını ifade etti. Binanın içinin ve dışının çok güzel olduğunu söyleyen Orta “Ama bu güzellik vatandaşlarla anlam kazanacak. Sizlere burada hizmet verecek olmaktan gurur duyuyoruz. Çerkezköy dar bir coğrafyaya sahip. Tekirdağ arazisinin yüzde 2’lik kısmını oluşturan Çerkezköy’de, şehrin nüfusunun yüzde 15’i yaşıyor” diyerek bu nüfus yoğunluğunda hizmet vermenin kolay olmadığını belirtti.

 

 

YER ALTI SU ŞEBEKESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Halim Oeta, TESKİ olarak Çerkezköy’de öncelikle yer altı su şebekesini değiştireceklerini ifade etti. Kızılpınar’ın altyapı sorununu çözeceklerini ve kanalizasyon hattını yenileyeceklerini söyleyen Orta, “Çerkezköy 81 ilden göç alan bir şehir. Biz buraya göç eden insanların, bundan sonra gidecek başka bir yer aramamalarını istiyoruz” dedi. İnsanların burayı vatan edinmesini istediklerini söyleyen Orta “Çünkü vatan değiştirmenin bir insan için ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz” dedi.

 

 

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN RİSK YOK

İnsan hayatı için suyun önemine vurgu yapan TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, su olmazsa hiçbir şeyin olamayacağını belirtti. Su ile ilgili sıkıntılarının olmadığını belirten Orta “Çerkezköy’deki bütün su depoları temizlendi. Klorlama çalışmaları henüz tamamlandığı için tat ve renk konusunda insanlar tereddüt yaşayabilir” dedi. Fakat insan sağlığı için hiçbir riskin olmadığını da belirtti.

 

 

PTT’DEN DE ÖDENEBİLECEK

Su faturalarının artık belediye veznelerinin yanı sıra tüm PTT şubelerinden de ödenebileceğini söyleyen Halim Orta, internetten ve 12 banka şubesinden de fatura ödeme işleminin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

SORUMLULUKLAR DEĞİŞTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “30 Mart’tan sonraki 9 aylık süreci geride bıraktık. Çerkezköy Belediyesi’nin sorumlulukları 30 Mart itibari ile değişti. Birçok birim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçti” dedi. Bu anlamda Büyükşehir'den birçok hizmet beklediklerini söyleyen Akay, “Çünkü Çerkezköy, nüfus olarak şehrin en büyük 3’üncü ilçesi konumunda olmasına rağmen, diğer 10 ilçenin borcu kadar borcu var” dedi. Borçları yapılandırdıklarını söyleyen Akay, Büyükşehir’den beklentilerinin üst düzeyde olduğunu vurguladı. Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’e olan hassasiyetinin farkında olduğunu dile getirdi. Büyükşehir yapılanmasının tamamlandığını belirten Akay “2019’a kadar hizmet edecek” dedi. Akay, Bahar İş Merkezi’nde yaptıkları açılış töreninde, bu kış gününde Baharı müjdeleyecek projelerin açıklanmasını beklediklerini belirtti.

 

 

ÇERKEZKÖY’E ÖZEL İLGİ GÖSTERİLMELİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığının 257’nci günü olduğunu ifade ederek “Mazbatayı alıncaya kadarki ilk 8 gün geçmek bilmemişti, fakat sonraki 251 gün su gibi akıp geçti. Çok sıkı çalışıyoruz” dedi. Bütün hizmet binalarında kendisi için bir çalışma odası ayırttığını söyleyen Akay, Bir sabah saat 05.00’da binanın ışığını açık görürseniz, bilin ki ben buradayım ve çalışıyorumdur. Biraz önce Belediye Başkanımız benim Çerkezköy’e olan hassasiyetim hakkında konuştu. Gaza gelmiyorum ama şunu iyi bilin ki Çerkezköy’e özel ilgi gösterilmesi gerektiğinin farkındayım” dedi.

ÇAMUR İÇİNDE KALDIĞIM GÜNLERİ UNUTMADIM

Seçim döneminde Kızılpınar’da çamur içinde kaldığı günleri unutmadığını belirten Albayrak “Çerkezköy’ü ve Veliköy’ü yakından tanıyorum. Buradan da şunun sözünü veriyorum. Vahap Başkanımın 2015’te getireceği tüm projeleri 1 ay sonra uygulamaya başlamazsam beni Çerkezköy halkına şikayet edebilir. Hizmet bizden, takdir sizden. Büyükşehir Başkanlığı süresince bundan sonra Çerkezköy’de sel baskını endişesi olmayacak” dedi.

VERİLEN OYLARI HELAL ETTİRECEĞİZ

Çerkezköy’de artık sel baskını olmayacağının sözünü veren Albayrak “Göreve ilk geldiğim gün odacım dahi yoktu. Bugün Çerkezköy’e dev bir kadroyla geldik. Bu binada, Çerkezköy için büyük hizmetler yapılacak” diyerek tüm Çerkezköy halkına kendilerine verdikleri oyları helal ettireceklerini söyledi.

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları tarafından yapıldı. Başkan Albayrak, daha sonra açılışını yaptığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nı gezdi.   Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, UKOME Başkanı M. Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve Atilla Can, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10