Gülerçin öğrencileri milli şairimizi andı

İstiklal Marşımızı kaleme alan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ölümünün 78.yılında Özel Gülerçin Koleji'nde düzenlenen programla anıldı.

Çerkezköy 26.12.2014 11:34:00 0
Gülerçin öğrencileri milli şairimizi andı

ONUN ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterildi. İstiklal Marşı’nın yazılışını anlatan videonun sunulmasının ardından anma programı 6/B sınıfı öğrencilerinden Sude Ayun’un, Mehmet Akif Ersoy’a ait  “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okuması ile devam etti. 6/B sınıfı öğrencilerinden Efe Anıl Öztürk’ün, Mehmet Akif Ersoy’a ait “Cenk Türküsü” adlı şiiri okumasının ardından milli marşımızın şiir şekliyle okunuşu video olarak sunuldu.

ALLAH BU MİLLETE BİR İSTİKLAL MARŞI DAHA YAZDIRMASIN

Mehmet Akif Ersoy’un vatanı için her şeyi yapmaya hazır birisi olduğunu ifade eden okul yöneticileri “Bugün değeri 500 cumhuriyet altını eden ödülü Darülmesai adlı derneğe bağışlarken, sırtında paltosu yoktu. Cebinde de borç aldığı 2 lira vardı. O Fatih’te doğdu, fetih ruhu ile yaşadı. İstiklal Marşı’yla İstiklal Marşı şairimiz şöyle der; “O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım; o şiir artık benim değil milletin malıdır; benim millete en kıymetli hediyem budur, Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın. Bizler de Akif gibi bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırılmamasını diliyoruz. Allah dilimizden İstiklal Marşı'nı, başımızdan bayrağımızı, şehit kanları ile sulanmış kutsal vatanımızdan bizleri mahrum etmesin. Bizlere bu yüce eseri hediye eden Mehmet Akif Ersoy' un ruhu şad olsun” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10