7 ayda 200 kilometre yol yapıldı

Marmaraereğlisi Belediyesi yetkilileri, 30 Mart seçimlerinden sonraki 7 ayda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Seçimden sonraki ilk aylarda Yeniçiftlik Mahallesi'ne ağırlık verildiğini ifade eden yetkilile

Marmara Ereğlisi 30.12.2014 11:14:00 0
7 ayda 200 kilometre yol yapıldı

200 KİLOMETRE YOL YAPILDI

Yeniçiftlik, Sultanköy, Çeşmeli, Yakuplu ve Türkmenli Mahalleleri’nin de içinde bulunduğu bölgelerde yaklaşık 200 kilometrelik yol yapıldığını ifade eden yetkililer “Bu çalışmaların içinde kilit taş, satıh kaplama, stabilize, mıcır gibi maltemelerle yapılan yollar bulunuyor” dedi. Özellikle Yeniçiftlik Mahallesi’nde imar planının bulunmamasının büyük sıkıntı olduğunu ifade eden yetkililer “Gerekli çalışmaları yaptırarak Yeniçiftliğin 5000’lik 1000’lik halihazır planlarının çıkmasını sağladı” dedi. Büyükşehir Yasası’ndan sonra Marmaraereğlisi’nde Sultanköy ve Yeniçiftlik’le birleşince 29 kilometrelik bir sahil bandına sahip olduğunu söyleyen yetkililer “Sahil şeridi için yapılan çalışmalarda da sona gelindi” dedi.

PLAN TADİLATINA GİTTİK

Türkiye’nin en uzun sahil şeridinden birisinin MArmaraereğlisi’nde bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Uyan “Bu nedenle acilen sayısallaştırma çalışmalarını yapıp, plan tadilatına gitmemiz gerekiyordu. Bunları gerçekleştirdik. Onay geldikten sonra sahil şeridinde vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri, daha fazla kullanabilecekleri bir sahil bandı oluşacak. Sahil bandındaki mevcut yapılarında proje kapsamında düzenlenmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yasal olarak yapabileceğimiz her türlü çalışmayı gerçekleştirip daha kullanılabilir bir sahil şeridimiz ortaya çıkmış olacak” dedi.

ARAÇ FİLOSU GENİŞLEDİ

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından Marmaraereğlisi’nde daha iyi hizmet verebilmek için araç parkındaki araç sayısının artırıldığını ifade eden Uyan “Belediyemiz bu kısa zaman içinde önemli hizmetleri yaparken diğer taraftan da vatandaşlarımızın sağlık sorunları ile ilgili çalışmaları da gerçekleştirdi. 9 ayda yaklaşık bin 500 vatandaşımıza kanser taraması yapılabilmesi için KETEM merkezine gönderilmesi sağlandı” dedi.

DOĞALGAZ GELİYOR

Marmaraereğlisi’nde ayrıca doğalgazla ilgili de tespit ve ölçümler başladı. İlk kazı çalışmasının yeni yılın ilk haftalarında gerçekleştireceği belirtildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10