Savcı Akkaş görevden alındı

25 Aralık soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş hakkında HSYK 2.Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma cezası verildi.

Tekirdağ 30.12.2014 15:28:00 0
Savcı Akkaş görevden alındı

GÖREVDEN ALINDI

Konuyla ilgili konuşan savcı Muammer Akkaş “Son bir yıldır yaşadıklarımız böyle bir sonucun ortaya çıkacağını gösteriyordu. İtirazda bulunacağım” dedi.  HSYK’nın genelde açığa alma gibi bir uygulamasının olmadığını söyleyen Savcı Akkaş, görevden uzaklaştırma kararına ilişkin “Ne söylenebilir ki. Aslında söylenecek bir şey de yok. Bir yıldır miting meydanlarında söylenen sözler yavaş yavaş gerçekleşiyor. Son bir yıldır yaşadığımız her şey hazin. Her şeyimiz yanlış. Çok yorulduk” dedi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Savcı Akkaş “Daha önce bu konuda dilekçe vermiştim. Müfettişlerin tarafsızlığını yitirdiğini, deliller toplamadıkları yönünde dilekçe vermiştimdedi.

EŞİ DE ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKTI

16 yıldır savcılık görevi yapan Akkaş, 25 Aralık soruşturması nedeni ile görev yeri değiştirilmişti. Ataması Tekirdağ'a yapılan Akkaş, günübirlik bir biçimde İstanbul'dan Tekirdağ'a gidip geliyordu. Akkaş'ın öğretmen olan eşi de, mesleğine ara vererek Tekirdağ'a taşınmıştı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10