Yılbaşının vazgeçilmezi Hindiye talep fazla

Yılbaşının vazgeçilmezleri arasında yer alan hindi, Çerkezköy'de de bu yıl da sofralardaki yerini alacak. Çerkezköy'de hemen hemen tüm kasap ve marketlerin et reyonlarında yerini alan Hindi'ye

Çerkezköy 30.12.2014 16:18:00 0
Yılbaşının vazgeçilmezi Hindiye talep fazla

SAĞLIĞA YARARLI ORGANİK HİNDİ SATIYORUZ

Taş Kasap’ın Sahibi Tuncer Özcan her yıl yılbaşında vatandaşların hindiye olan taleplerinin fazla olduğunu ve bu yıl hindide beklenen satışı yapacaklarını söyledi. Özcan, “Hindi yılbaşının vazgeçilmezlerinden. Bu yıl da vatandaşların talebi fazla. Şu anda sattığımız hindiler sağlığa yararlı organik hindiler ve her biri 10 kilogram ile 15 kilogram arasında değişiyor. Kilogramı 12 TL’den satılıyor. Aynı zamanda yeni yılda hindi ve et ürünlerinin yanı sıra kendi üretimimiz olan sucuk satışlarına da talep oldukça fazla” dedi.

HİNDİ ETİ VUCUDU DİRİ TUTUYOR

Özenler Kasap Sahibi Selahattin Çakar da bu yıl da vatandaşların hindiye ilgi gösterdiğini söyledi. Özellikle hindi etinin vücudu diri tuttuğunu ve hazmının da kolay olduğu ifade eden Çakar “Yıllardır kasaplık yapıyorum. Hindi yalnız yılbaşı akşamları değil her zaman yenmesi gereken bir besi. Hindi eti aynı zamanda çok faydalı. Vücudu diri tutuğu gibi hazmı da kolay ve sağlıklı bir beyaz et. İnşallah bu yılbaşında da hindide beklediğimiz satışları gerçekleştiririz” dedi.

HİNDİ HERKESİN YİYECEĞİ

Çerkezköy Aile Kasabı Sahibi Mesut Karslıoğlu ise da hindi etinin faydalarını saydı. Karslıoğlu, “Aslında hindi eti çok sağlıklı bir beyaz et. Herkesin kolayca tüketeceği bir besin. Ama nedense hindiye yılbaşı akşamları rağbet oluyor. Oysa her zaman tüketilmesi gereken bir besin. Geçen yıla göre bu yıl hindi satış fiyatları hemen hemen aynı. Hindi eti sevenler yada yılbaşı sofralarını hindi ile süslemek isteyenler mutlaka hindi alarak bu harika besinin lezzetinden mahrum  kalmasınlar” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10