Büyükşehirden Çerkezköy'e 24 derslikli okul

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, '11 İlçeye 11 okul' projesinin hayata geçirilmesi için ilk adımı attı. Protokol kapsamında Çerkezköy'e 24 derslikli bir ortaokul ile Kapaklı'ya da 40

Tekirdağ 31.12.2014 14:31:00 0
 Büyükşehirden Çerkezköy

YATIRIMLAR HAYIRLI OLSUN

Proje kapsamında yapılacak olan eğitim tesisleri işine ait protokol dün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “6360 Sayılı Kanun uyarınca 14 ilde  büyükşehrimiz kuruldu, İl Özel İdarelerimiz kapandı ve görevlerinin büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 20'sini eğitim yatırımları için ayırıyordu. Bu görevde Büyükşehir Belediyemize geçti. Büyükşehir Belediyemiz 2014 yılı sonu itibariyle kendi bütçelerinden eğitim yatırımları için gereken ödeneği ayırdılar. Planlanan yatırımları Milli Eğitim Bakanlığı da onayladı. Bu yatırımlar için; Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başta olmak üzere, büyükşehir meclis üyelerine, encümen üyelerine, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler'e teşekkür ediyorum. Yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, günümüz koşullarında belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğini ifade etti. Belediyelerin sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal yaşamı ilgilendiren her konunun içinde olmaları gerektiğini söyleyen Albayrak “Biz eğitim alanında Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. 11 İlçemize 11 Okul Projemiz kapsamında yapılacak olan özel eğitim okulu, ilkokul, ortaokul, lise, spor salonu vb. gibi eğitim tesislerini ilçelerimize kazandıracağız. İlçelere yapılacak okulları belirlerken, ilçelerin ihtiyaçlarını dikkate aldık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taleplerini değerlendirdik. İlçelerimizde yapılacak tesislerin tamamının yerleri belirlenmiştir.  Buradan projemizin hayata geçirilmesi adına parti ayrımı yapmaksızın oy birliği ile karar veren tüm Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimize de teşekkür ediyorum. Yapacağımız okul ve tesislerimiz şimdiden tüm ilçelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

242 DERSLİK YAPILACAK

İmza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Kültür ve sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak da hazır bulundu. 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında toplam 242 derslik yapılacak olup bu dersliklerde toplam 7380 öğrenci eğitim görebilecek. Proje kapsamında ayrıca Hayrabolu’ya bir adet spor salonu yapılırken, Süleymanpaşa İlçesi’ne 120 öğrenci kapasiteli özel eğitim okulu, Çorlu’ya Spor Lisesi, Saray’a da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacak. 

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10