Sarıkamış şehitleri anıldı

Edirne Valiliği, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi'nin işbirliğiyle Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlenirken, Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde düze

Bölgede Gündem 2.01.2015 16:19:00 0
Sarıkamış şehitleri anıldı

HER YIL YAPILMALI

Törende konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birliklerin, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştüğünü anımsattı. İslam aleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yerin olmadığını ifade eden Şahin “Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Sarıkamış ruhunun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için bu tarz programların her yıl yapılması gereklidir” dedi.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

'100. Yılda Sarıkamış' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından '100. Yılda Sarıkamış' konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Koyuncu, dereceye girdiği kompozisyonunu okudu. Anma programının son bölümünde ise Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bülent Atalay, Sarıkamış Harekatıyla ilgili sunum yaptı.

İHA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10