Şanlıurfadaki Şehit Haberi Karaağacı yasa boğdu

Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Karaağaçlı piyade er Emrah Çalkın'ın Şehit haberi Karaağaç'ı bir kez daha yasa boğdu. Üzücü olay bu sabah erken saatlerde Suriye sınÄ?

Kapaklı 3.01.2015 11:51:00 0
Şanlıurfadaki Şehit Haberi Karaağacı yasa boğdu

Şanlı Urfa'ya bağlı Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Piyade Er Emrah Çalkın'ın “Şehit” haberi Tekirdağ’ın Kapaklı ileçsine bağlı Karaağaç Mahallesi’ndeki baba evini hüzne boğdu.

 


TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
Şanlı Urfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırındaki Akçakale Hudut Karakolu'nda meydana gelen olayda, birlikte nöbet tuttuğu silah arkadaşı ile şakalaştığı sırada arkadaşının tüfeğinden çıkan mermi ile başından yaralanan Emrah Çalkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit oldu. Bu sabah meydana gelen vahim olayda arkadaşları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Çalkın, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

 


AİLESİNE HABER VERİLDİ
Aslen Vanlı olan fakat ailesi ile birlikte Tekirdağ’ın Kapaalı ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın cenazesi daha sonra otopsi için morga kaldırıldı. Üzücü hadisenin meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulunan askeri yetkililer, daha sonra acı haberi Şehit Çalkın’ın ailesine bildirdi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

 


DEVLET ERKANI ŞEHİT EVİNİN ACISINI PAYLAŞTI

Çocuklarının şehit olduğu haberini alan Çalkın ailesi yasa boğuldu. Durumu haber alan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Çalkın ailesinin eş dost ve akrabaları şehit evini ziyaret ederek şehit ailesinin acısını paylaştı. Acılı aileye başsağlığı temennisinde bulunan Kaymakam Gürbüz, “Oğlunuz mertebelerin en şereflisine nail oldu. Onunla ne kadar gurur duysanız azdır” diye konuştu.

 


CENAZE YARIN DEFNEDİLECEK
Metanetini korumakta güçlük çeken Şehit Babası İrfan Çalkın, şehidin kardeşi Levent Çalkın’a sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Evi’nde Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldıktan sonra şehit için dualar edildi. Şehit evinde fenalaşan Şehidin halası Gülizar Utanç’a da 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Emrah Çalkın yarın öğle namazına müteakip Karaağaç’ta Fatih Mezarlığı’na defnedilecek.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10