Toplumun eğitimi için önce kadın bilinçlendirilmeli

Vefaeli Derneği ve Çerkezköy İlçe Müftülüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İstişare Kurulu Kadın Meclisi tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan İstişare Kurulu Kadın

Çerkezköy 4.01.2015 15:24:00 0
Toplumun eğitimi için önce kadın bilinçlendirilmeli

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Önceki gün saat 10.00’da Sedir Cafe’de düzenlenen dayanışma kahvaltıda Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın, burada bulunma sebeplerinin hayır olduğunu söyledi. Gülümsemenin bir hayır sadaka sayıldığı bir dinin mensupları olduklarını söyleyen Akın “İnsanlar bazen güler bir yüze, bazen maddi güce, bazen de fiziksel bir güce ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak da hayırdır. Kadın Meclisi olarak ilçemizdeki hanımlar için neler yapabiliriz diye düşündük” dedi.

YAPILAN OLUMSUZLUKLARI SORGULAYACAKTIR

Eğitimli bir kadının, yarının anne-babalarını daha sağlıklı bir şekilde yetiştireceğini dile getiren Akın “Sosyal sorumluluk bilinci verildiğinde yapılan olumsuzlukları sorgulayacaktır. Çocuklarını bu bilinçle yetiştirecektir. Kadın Meclisi olarak kadına öncelik tanıyıp topluma hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

ÖNCE KADIN BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Toplumun eğitimi için önce kadının bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akın “Nitelikli kadın iş gücünü yetiştirmeli, bu bağlamda kadınları evlerinden dışarı çıkararak onlara mahrum bırakıldıkları eğitim verilmelidir” dedi. Kadının bireysel anlamda güçlenmesine katkı sağlanması gerektiğini vurgulayan Akın, kadının ikinci plandaki statüsü değiştirilip, yükseltilmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

PERSONEL SAYIMIZ YETERSİZ

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da Müftülük olarak çalışma gruplarını ve gruplarda görev alacak kişileri belirlediklerini söyledi. Her çalışma grubunun Çerkezköy’de ayrı ayrı çalışmalar yapacağını söyleyen Tuna, “Biz de Müftülük olarak onlara projelerini hayata geçirmelerinde yardımcı olacağız” dedi. Müftülük kursları ile ilgili de konuşan Tuna, ilçedeki camilerde verilen kurslar için personel sayılarının az olduğunu söyledi. Müftülük olarak ilçede 25 imam, 10 müezzin ve 10 da kadrolu hoca ile hizmet verdiklerini ifade eden Tuna, bunların yanı sıra 31 tane de fahri olarak görev yapan hocanın bulunduğunu belirtti.

AMACIMIZ DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK

Bunlara rağmen eksiklerini olduğunu söyleyen Tuna, çalışma gruplarının çalışmaları ile daha çok kişiye ulaşıp eksikleri tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Dayanışma Kahvaltısı’na Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu, Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akın, Vefaeli Derneği üyeleri ile Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10