Karaağaç'ta muhtarlık seçimleri 8 Mart'ta yapılacak

Büyükşehir Yasası kapsamında belde iken mahalle statüsüne dönüştürülerek Kapaklı ilçesine bağlanan Karaağaç, 4 mahalleye bölündü.

Kapaklı 7.01.2015 12:33:00 0
Karaağaç

SEÇİMLER 8 MART’TA YAPILACAK

4 mahallenin muhtarlık seçimleri 8 Mart Pazar günü yapılacak. Seçimler öncesi seçmen listeleri Karaağaç Mahallesi Muhtarlık Binası’nda askıya çıkarıldı. Karaağaç mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, 8 Mart’ta yapılacak olan muhtarlık seçimlerinin başta Karaağaç olmak üzere tüm Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ederken, muhtar adaylarına da başarılar diledi.

4 MAHALLEYE BÖLÜNDÜ

Kapaklı Ziraat Odası’nın kurulabilmesi için Kapaklı Belediye Meclisi tarafından Karaağaç Mahallesi’nin 4’e bölünmesine karar verildiğini anımsatan Cengiz “Karaağaç Mahallesi ile birlikte Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi oluşturuldu. Kazım Karabekir Mahallesi’nde bin 177, Fatih Mahallesi’nde 2 bin 248 ve Mimar Sinan Mahallesi’nde de bin 478 seçmen oy kullanacak” dedi.

26 OCAK’A KADAR ASKIDA KALACAK

Seçimlerin yeni oluşturulan 3 yeni mahallede yapılacağını ifade eden Cengiz “Seçmen askı listeleri dün itibari ile muhtarlık binamızda askıya çıkarıldı. Seçmenlerin, muhtarlığımıza gelerek listelerde isimlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Listede ismini bulamayan vatandaşlarımızın ise Kapaklı Nüfus Müdürlüğü’ne gidip adres beyanlarını yenilemeleri gerekiyor. Seçmen listeleri 26 Ocak’a kadar askıda kalacak” dedi.

LİSTEDE İSMİ OLMAYAN OY KULLANAMAYACAK

Bu tarihten sonra konuyla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağını ifade eden Cengiz, seçmen listesinde ismi olmayanların oy kullanamayacağını belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10