MHP iktidar olmadan bu milletin çok çekeceği var

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkan Adayı Yunus Meral Pazar günü yapılacak olan il kongresi öncesi ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle bir araya geliyor.

Çerkezköy 9.01.2015 14:51:00 0
MHP iktidar olmadan bu milletin çok çekeceği var

ÇERKEZKÖY’DE PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Yunus Meral önceki akşam saat 19.00’da da MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ziyarette konuşan MHP İlçe Başkanı Koray Önsel “İl Başkan Adayımız teşkilat mensuplarımız ile bir arada. Kutlu davada kendilerine başarılar diliyoruz. İnşallah ilk kongresi de gerçekleştirilen ilçe kongreleri gibi hayırlar içinde gerçekleştirilir” dedi.

TEFERRUATLAR İLE UĞRAŞMADIM

Herkesin aklından geçmeyen bir şeyi yaptığını kaydederek İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Yunus Meral de “Kongreye 3-4 gün kala aday çıktım. 25 yıl bu partinin içinde başkanlık yaptım. Atatürk’ün “Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır” sözünü örnek aldım. Hayatım boyunca teferruatlar ile uğraşmadım. Ben bu camianın içinde doğdum, büyüdüm ve şereflendim” dedi.

 

 

CUMHURİYETİ KAYBEDERSEK HER ŞEYİMİZİ KAYBEDECEĞİZ

Gümüşhane’de miting yaparken çocuğunun olduğunu öğrendiğini kaydeden Meral “Çocuklarına hasret büyüyen birisiyim. Çocuk sevgisini bilmeden Alperen adında çocuğum dünyaya geldi. Bugün bir felaket var ve onun için aday oldum. Geçmişe sadık olmayan bir toplumun asla geleceği yoktur. Çanakkale’yi unutanların hiçbir zaman vatanı olmayacaktır. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti kadar büyük bir nimet asla düşünemiyorum. Onu kaybettiğimizde ise her şeyimizi kaybedeceğiz. O günkü Cumhuriyet kurulmasaydı adımız başka başka olacaktı. Cumhuriyet kurulmasaydı en iyi durumumuz Libya, Irak ve Suriye gibi olurdu” dedi.

13,5 YIL CEZAEVİNDE YATTIM

1980 yıllarında cezaevine düştüğünü kaydeden Meral “Bir akşam evime gelen görevliler babama ‘ifadesini alıp göndereceğiz’ dediler. 13,5 yıl cezaevinde yattıktan sonra geldik babamızın elini öptük. Ben burada duygu sömürüsü yapmıyorum. Kongre var ve meselenin önemini anlatmaya çalışıyorum. Bugün çok daha tehlikeli durum vardır. 25 yıl il başkanlığında ve üç yıl da genel merkezde çalıştım. Ben o koltuktan iğreniyorum. O koltuklarda arkadaşlarım satıldığını görüyorum. Dün sistemin sattığı gibi ülkemiz bölünmüş, parçalanmıştır. Biz neden iktidar değiliz. 1980 yıllarında olduğu gibi arkadaşlarımız iplenecekler. Omuz omuza, gönül gönüle karşımızda düşman kim olursa olsun ülkücüler birliği beraberliğini sağladığı gün bizim karşımızda düşman duramaz. O günkü bir avuç ülkücü Türkiye’yi Afganistan yapmamak için mücadele etmiştir. Düşman bizden daha fazla çalışıyor. Düşmanın elinde silah ve para var. Bizim ihmallerimizden dolayı silahlandılar. Polis teşkilatını da eline geçirdiler” diye konuştu.

125.MADDE İLE YARGILADILAR

O dönemde ülkücülerin vatan sevdasından tutuklandıklarını kaydeden Meral “Ben ve arkadaşlarımı 125. Madde yani Abdullah Öcalan’ın yargılandığı madde ile suçladılar. Ben bayrağıma, vatanıma, milletime sevdalandığım için yargılandım. Ayrıca cezaevinde idamla yatıp idamla kalktım. Arkadaşlarımızın boğazına ip takıldığında hayat o gün bizim için sıfıra inmişti. Tehlike bugün o günden daha fazladır. O günkü çocukları, okumuşları ve düşünenleri sağı ve solu ile küstürdüler. Rusya yada başka milletlerin bayraklarını tutturacaklarına Atatürk’ün posterini, Fatih Sultan Mehmet’in resmini verselerdi olmaz mıydı? O zamanlar boşluklardan ötürü herkes kandırıldı ve o günkü ülkenin sevdalılarının karşısına dikildi. Ülkeyi idare eden hakimi ve savcısı vatan sevgisi ile yanan ülkücüleri 125.madde ile yargıladı. Daha sonra olmadık iftiralar ile arkadaşlarımızı idam ettiler. Sevdası büyük olanın önünü görmeyeceğini bilmenizi isterim. Ülkücüler önüne bakmadan bayrağı ve vatanı için koştular” dedi.

BENİM İÇİN KUTSAL GÖREVDİR

Meral “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne canımı veririm. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki milletin düşmanı olan başka yerlerin ajanları olanlar bu milletin sevdalılarına yapmadıklarını bırakmadılar. Ben bugün gülebiliyorsam, rahat uyku uyuyabiliyorsam ülkücü değilimdir. Ben her zaman ülkücü olmaya çalışıyorum. Ülkücüler Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık, Halil Esendal gibi bütün güllerin idam sehpasında gösterdikleri duruş gibi, ipi boynuna takılacağı zaman celladına hakkını helal et diyecek kadar sevdası olanlar gibi ülkücüler olurlar. Discolarda, barlarda eğlenirken babalarının çaldıkları paralar ile lastiklerini öttürürken, benim gencim gelmiş bu bayrağın altında vatan mücadelesi veriyor ise o günkü  kadar bu görev kutsaldır. Senin devletinin idarecileri yoksa o savaş neye yarar. Ülkücü ocaklarını kaynağı kuruduğu gün bu hareket bitmiş demektir” dedi.

MHP’NİN İKTİDARI İÇİN VARIM DEDİM

2011 yılında il teşkilatının kendisine milletvekilliği görevini verdiğini, kendisinin ise bu görevi elinin tersi ile ittiğini kaydeden Meral “Gece gündüz çalışacak, oyunu aldığın 60 bin kişi için bir dakikanı boş geçireceksen 60 bin dakikanın vebalini omzunda taşımasını bileceksin. Ben vebali hissedip aday olmadım. Ben fabrikamı, hayatımı idamlarla yargılanmayı milletvekili olmak için vermedim. Bu bayrağı indirmeyecek, vatanı böldürtmeyecek düşmana gerekli dersi verecek Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı için varım dedim. İktidar olmak için uyumamamız gerekiyor. Birbirimizi arkamızdan vurmamamız gerekiyor. Artık Türkiye öyle bir noktaya geldi ki artık değerlerimizi kaybetmememiz gerekiyor. Ben 1999 genel seçimlerinde gece gündüz hep çalıştım nefesimi bitirdim” dedi.

BOŞUNA MI BEDEL ÖDEDİK?

Partilere "Yerel seçimler geçirdik. İl başkanımız sizlere ne konuştu. Hangi konulara girdi" sorusunu yöneten Meral, partililerden cevap alamayınca “Konuşmadı ise siz bilirsiniz” dedi. Görevden ayrıldıktan sonra parti tarafından bütün programlara davet edildiğini kaydeden Meral “Eğer benden istenseydi 10 kişi ile beraber 10 noktada konuşma yapar yaptırırdım. Kim burada konuşma yapmıştır. İl Başkanı konuşmuyor. Yerel ve Genel seçimler öncesinde kim gelip burada konuşma yapmıştır. Böyle seçim olamaz. Verdiğimiz ödediğimiz bedeller gerçekten boşuna mı verilmiştir. Ben ödedim gittim geldim. Ben Allaha vereceğim hesaptan korkarım. Bir kuruş kimsenin malını gasp etmedim, birisinden rüşvet almadım, birisi ile yolsuzluk yapmadım. Hepsini cebimden harcadım. İktidar döneminde getirdiğim, atadığım kişilerin hiçbiri karalanmadı. Bütün belediyelerin ülkücü olmasını istiyorum. Başkalarının idare ettiği belediyeyi yüz kere daha iyi idare edeceğimize inancım sonsuzdur” dedi.

MİLLETİN HAMALLIĞINI YAPMAYI ŞEREF SAYDIM

Bu milletin hamallığını yapmayı kendisine büyük şeref saydığını kaydeden Meral “Gökçeada’da bir gün caddenin otlar ve kumlar ile dolduğunu gördüm. Kürek alıp süpürge ile kumları toplayıp, otları kestim. Herkes bana baktı ben ise utanmadım. Kovayı doldurup çöp konteynırına döktüm. Komşumuz bana aday olursam oyunu bana vereceğini söyledi. Belediye Başkanı beni makamına çağırdı. MHP’nin, CHP’nin, AK Parti’nin yani bütün partilerin hizmetkarlığını kendime şeref saydım. Bu milletin hizmetkarlığını kendine şeref saymayan bir ülkücü tanımıyorum” dedi.

“OĞLUMA ŞIRNAK’A TAYİN ETTİRDİM”

Oğlunu Doğu’ya askere göndermek için torpil yaptığını kaydeden Meral “Oğlum İzmir Yenifoça’da askerlik yaparken Şırnak’ta tanıdığım komutanı arayıp oğluma Şırnak dağlarında mücadele etmesi için torpil yapmasını istedim. Ben o komutana ‘o dağlarda savaşan askerimizin çocuğumdan kanı daha mı kötü’ diye konuştum. Oğlum bana ‘dağa gideceğim, gitmezsem kaçarım’ diyordu. Ben oğluma 13 yıl hasret yaşadım. Oğluma ‘kaçarsan kafana sıkarım’ dedim. O çocuklar bizim vatanımızın evlatlarıdır. ^’Şehit olursa şehit babası, gazi olursa gazi babası olurum’ dedim. ‘Oralardan kaçıp trafik kazasında ölen bir çocuk babası olmak istemem’ dedim. Geçtiğimiz aylarda bir askerimize eşinin yanında kafasına sıktılar. Olay yerinde bulunan pazarcılar ise bu durumu alkışlamışlar. Bu memleketin halini görüyorsunuz. MHP iktidar olmadan Türk Milliyetçiliği iktidara gelmeden bu milletin çok çekeceği vardır” dedi. Yunus Meral daha sonra Kapaklı İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10