Alkışlar Meral'e, oylar Kaplan'a

MHP Tekirdağ 11. Olağan İl Kongresi Pazar günü saat 12.00'da İsmet İnönü Kapalı Salon'da yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan heyeti olu?

Tekirdağ 12.01.2015 21:10:00 0
Alkışlar Meral

BAHÇELİ’NİN MESAJI OKUNDU

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Tekirdağ il kongresine gönderdiği mesajı MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya okudu. Kongreye katılanlardan büyük alkış aldı. Faaliyet, mali rapor ve tahmini bütçe raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından başkan adayları konuşma yaptı.

BEN ÜNVANA DEĞİL, HAMALLIĞA SOYUNDUM

Kongrede ilk konuşmayı yapan Yunus Meral, kongreye 4 gün kala neden aday olduğunu açıkladı. Buna bazen kendisinin de şaşırdığını ifade eden Meral “Fakat şartlar gerektirmeseydi aday olmazdım.  25 yıl bu hareketin içerisinde başkanlık yapmış bir insanın tekrar gelip burada aday olmasına elbette ben de olsam şaşardım. Tekirdağ’ın MYK üyesiydim, ama benim MYK kartım olmadı, il başkanıydım. Hiçbir zaman il başkanı kartım da olmadı. Ben bu davanın ünvanına değil, hamallığına soyundum. Hizmetkarlığına soyundum. Bu milletin sokaklarını temizlemeye soyundum” dedi.

 

 

BANA UNVAN LAZIM DEĞİL

“Bana unvan lazım değil” diyen Yunus Meral “Bugün Güneydoğu’da kafasına kurşun sıkılanlar gibi ölümlerle kucaklaştık. Bu davanın mensuplarından sadece benim teşkilatımdan 58 tane şehit var. Ne için Türk milliyetçiliği davası için, yarınlarımız için” dedi. Başkaları arkadaşlarına resim öğretmedi diye kızarak ressam olduğunu ve 8 tane ressam yetiştirdiğini söyleyen Meral “Ülkücü hareketin içerisinde ilk kitabı ben yazdım zindanda. Koştum, hiç yorulmadım. 40 yıldır koşmaya devam ediyorum. Çocuğumun ismi Alparslan, çocuğa bir şey yapacaklar diye ismi İlyas oldu. Tük milletinin geleceği, bu milletin geleceği için bu fedakarlığı yaptık” dedi.

 

 

OYLARINIZA DİLENCİLİK YAPMAYA GELMEDİM

Oylara dilencilik yapmak için gelmediğini belirten Yunus Meral “Ben 4 -5 kongre yaşadım. Hiçbir ilçe başkanımdan oy istemedim. Çünkü ben sadece milletimin ülkücü hareketin iktidarı, milletimin geleceği için buradayım. Benim koltuğa ihtiyacım yok, o koltuğun bana ihtiyacı var. Herkes elini vicdanına koyacak. Ben sizden oy istemiyorum. Bir tane bile oy çıksa Yunus Meral’in yüzü asılmayacak, en yüksek moralle bu kapıdan çıkacağım. Ben burada oy peşinde, koltuk peşinde değilim. Ben sadece ülküdaşlarımdan şunu isterim. Türkistan’da akan kanı, topraklarımızda akan kanı unutmayın. Ben sadece onu hatırlatmak için geldim buraya. Şehit edilen Mehmetlerimizi unutmayın” dedi.

 

 

TEHLİKE DÜNKÜNDEN BÜYÜK

Salonların sadece kongreden kongreye değil her zaman doldurulması gerektiğini ifade eden Meral “Hiç boşluk kalmamalı. Çünkü tehlike dünkünden çok büyük. Tehlike 80 öncesinden çok daha büyük. Emperyalist güçler emellerine ulaşmıştı. Yapacaklarını yapmıştı. Bugünün adımlarını, bugünkü iktidarı getirip tepemize diktiler. Kimin ürünü bunlar. Kim ne yaparsa yapsın biz ne yaptık beni o ilgilendiriyor. Biz kervanı yola çıkaracağız. Allah'a sığınıp yürüyeceğiz. Sonuç yüce Allah’ındır. Ama yata yata bir başkaları bize iktidarı teslim ederse vay halimize. Çünkü çalışarak kazanılan emek kıymetlidir. O değerlidir, o kaybolmaz. Ter dökmeyenin mirası doğru değildir.  Astsubayın kafasına kuşun sıkıldığında pazarcılar tarafından o teröristin alkışlandığını biliyor musunuz? Evde elektrikleri yanmıyor. Yurtdışından birileri geldi de ev bağışladılar” dedi.

 

 

ÜLKEM İÇİN YAPTIM

Çocuğunun 13.5 yıl hasretini çektiğini ifade eden Meral “Oğlum dağa gitmezsem savaşmazsam kaçarım askerden dedi. Öyle bir şey yaparsan vallahi seni vururum dedim. MHP’nin oğlu askerden kaçamaz. Sonra Şırnak’ta komutanı aradım. Oğlumu Şırnak’a göndermek için torpil yaptım. Bu milletin oradaki çocukları da benim çocuklarım kadar kıymetli. Ben bunu ülkem için yaptım” dedi.

 

 

NASIL BİR KOLTUK Kİ DAVA ARKADAŞININ ÖNÜNE GEÇEBİLİYOR

Yunus Meral “Bu nasıl bir koltuk ki bir dava arkadaşının önüne geçebiliyor. Niye çocuklarımızın geleceğini düşünmüyoruz. El alem soysun biz halen koltuk peşindeyiz. Bu hareket ayağa kalkmadığı sürece Türkiye’nin sonu çok karanlık. Dün karanlıktı, bugün bir kat daha fazlalaştı. Yarın çok daha fazlalaşacak. Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın 4. gücü ama eli kolu bağlanmış. Biz iktidar olsaydık şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin eli kolu bağlanmayacaktı. Biz iktidar değilsek neyin kavgasını veriyoruz. Herkes elini vicdanına koysun” dedi. Yunus Meral’in konuşması çoğu zaman alkışlarla kesildi.

 

 

KONGRELERİMİZ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ

Enez Kaplan da ilçe kongrelerinin Şarköy ile başlayıp Çerkezköy ile tamamlandığını söyledi. Bu süreci bir an önce tamamlayarak iktidar yolculuğuna çıkmak istediklerini ifade eden Kaplan “İktidar yolculuğumuz için il ve ilçe kongrelerimiz çok önemli. İlçe kongrelerimiz demokrasi şöleni havasında geçti. Herhangi bir anlaşmazlığa, kırgınlığa, dargınlığa meydan verilmemiştir” dedi.

MHP’NİN İKTİDAR ZAMANI GELDİ

46 yıllık Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar zamanının geldiğini söyleyen Kaplan “Görevimiz zor ama imkansız değil. Yolumuz sefildir, ama aşılmaz değil. Biz kendimize inanıyor, aziz milletimize güveniyoruz. Biz Türk milletini ve Türkiye’yi karşılıksız seviyoruz” dedi. Türk milletinin tarihi boyunca 5 defa yıkımla karşı karşıya kaldığını belirten Kaplan “Son yıkım tehlikesi en derinden olanıdır. Türkiye 13 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetiliyor. AK Parti yoksulluk, yolsuzluk olmuş, yalan ve yasakla bütünleşmiştir. AKP hükümeti batmıştır, balon gibi patlamıştır” diye konuştu. Enez Kaplan, konuşması boyunca AK Parti politikalarını eleştirdi.

ENEZ KAPLAN YENİDEN BAŞKAN

Yapılan konuşmalar sonrası seçimlere geçildi. Seçimlerde 2 sandık kurulurken, ilk sandıkta Süleymanpaşa, Çorlu, Ergene ilçelerinin delegeleri, 2’nci sandıkta da Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ilçeleri delegeleri oy kullandı. Toplamda Enez Kaplan 391 oy ile yeniden başkanlığa seçilirken, Yunus Meral ise 111 oy aldı. Yapılan seçimlerde 5 oy da geçersiz sayıldı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Enez Kaplan başkanlığındaki yönetimde Muzaffer Destereci, Abdullah Mayadağ, Alper Gürdal, Ayhan Yaprak, Mülayim Çınar, Şenol Babayiğit, Salih Özkan, Murat Öztürk, Hasan Bulut, Süreyya Başbuğ, Koray Çevik, Naci Bayraktar, Atakan Tuncel, Fatih Erge, Bahadır Yazıcı, Gökhan Metiner, Duygu Babatonguz, Mehmet Kara, Umut Günay, Ahmet Tuna, Sami Bulut, Şehrali Görkem, Aybars Elban ve Hasan Sertler yer aldı. 

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI


0282 726 91 91
0282 747 65 10